Länk till startsidan för Visit Varberg
Två personer som åker efter varandra på mountainbike ner för en stig i backe i en skog.

Mountainbike-slingor i Åkulla

Nu kan du testa din cykeltalang i Åkulla. Ge dig ut på MTB-slingorna som går över stock och sten genom skogen. Det finns lite drygt 4 km slingor i olika svårighetsgrad.

Den gröna slingan är lätt vilket betyder att det är en bredare stig med relativt slät yta och svaga lutningar. Den är 1900 meter lång.
Den blå slingan är medel och innebär stig med lite lösare yta, lutningar och mindre hinder såsom rötter och stenar. Den blå slingan är 1100 meter lång.
Den röda slingan är svår och erbjuder en teknisk stig med smalare partier, brantare lutningar och naturliga hinder som lösa stenar och rötter. Den röda slingan är 800 meter lång.
Den svarta slingan kallas expert och är en tekniskt avancerad smalare stig med skarpa lutningar och stora hinder som inte går att undvika. Totalt sett finns det 300 meter svår slinga.

Alla slingorna går att koppla samman för att få så lång cykelupplevelse som möjligt. God tur!

Slingorna är bekostade av Lokalt Ledd Utveckling Halland och framtagna i samarbete med Varbergs kommun, markägare Varbergs Fastighets AB, elever på Maskinentreprenörsskolanskolan och stigcykelexpert Emil Hedrén.

Loggor för Varbergs kommun, Leader, Lokalt Ledd Utveckling och Europeiska jordbruksfonden.