Choose language
Other:
Åkturen

Ta bussen till bokskogen i sommar - Åkturen rullar vidare 2020

När du besöker Varberg ska du absolut inte missa vår underbara landsbyg! Vi rekommenderar hop on hop of-bussen Åkturen som tar dig till smultronställena på landsbygden runt Åkulla. Från 2 maj till 27 september går busslinjen som knyter ihop Varbergs innerstad med Grimetons Radiostation och Åkulla bokskogar. Under lågsäsong går turen endast helger men under sommaren är det dagliga avgångar från Varbergs bussterminal.

Besöksmålen

Med Åkturen kan du på ett smidigt sätt nå populära besöksmål som Ästad vingård, Öströö fårfarm, Åkulla friluftsgård eller Strömma farmlodge med kollektivtrafik. Vill du hoppa över besöksmålen kan du bara njuta av den härliga bokskogen som bjuder både på tuff terräng, enkla vandringsleder för hela familjen och kulturminnen som till exempel Bockstenmannens fyndplats.
Läs om besöksmålen här. Vill du ladda ner (och kanske skriva ut) en PDFPDF med informationen finns den här.

Åkturen logo

Vilka utflyktsmål du än väljer: Åkturen går fyra turer per dag och du hoppar av och på som du vill utmed linjen. Tänk på att varje besöksmål har olika öppettider. Se deras respektive webbplatser för aktuella tider via länken ovanför.

Åkulla bokskogar

Välkommen till ett av Sveriges främsta bokskogsområden! Åkulla bokskogar är ett paradis för friluftslivet och består av tolv olika naturreservat som knyts ihop av ett omfattande ledsystem. Sjöarna erbjuder härliga badmöjligheter och landskapet är fullt av spännande kulturhistoria. Här hittar du det mesta mellan Bockstensmannens fyndplats och Bexells talande stenar. Genom Åkturen kan du skapa oändligt många egna vandringskombinationer: gå en slinga eller hoppa av bussen vid ett ställe och hoppa på igen senare – det är helt upp till dig.

Busshållplats: ett flertal, se Åkturens karta var det är bäst att gå av.

Ledsystemet: www.akullabokskogar.nu/kartorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreskrifter i naturreservaten: www.lansstyrelsen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Åkturen var ett projekt 2017-2019 finansierat av Lokalt ledd utveckling Halland (LLUH). Projektet ägdes av Varbergs kommun som drevs tillsammans med Länsstyrelsen i Halland. Trafiken köps av Hallandstrafiken. 2020 har Varbergs kommun valt att finansiera en fortsättning av Åkturen i samarbete med Länsstyrelsen och Hallandstrafiken. 

loggor

Sommarpriser 2019: En dagsbiljett kostar 75 kronor för en vuxen, 45 kronor för ungdomar och 135 kronor för duo- eller familjebiljett (upp till 2 vuxna och 3 barn/ungdomar). Utöver detta gäller Hallandstrafikens samtliga biljetter och periodkort med rätt geografisk giltighet.

Biljetten kan köpas i Hallandstrafikens kundservicebutik, i appen och hos busschauffören. Betalar du med reskassa eller app får du 15% rabatt.

Sträckan trafikeras:
2 maj - 27 september 2020

Tiderna i tabellen passar bra med anslutande tåg till/från Halmstad och Göteborg vid Varbergs station.

För mer info om tidtabellen se www.hallandstrafiken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Åkturen karta 2019

Turistinformationen i Brunnsparken,
Varberg

Senast ändrad: 2020-02-04