• Väskförbud på större evenemang
  Ska du på något evenemang i sommar? Tänk på att det är väskförbud på alla större evenemang. Läs hela meddelandet
Länk till startsidan för Visit Varberg
Stor scen med publik framför.

Registrera evenemang

För att lägga in ett evenemang skapar du ett konto och loggar in i evenemangsdatabasen Event Manager. Länk till annan webbplats. Läs kriterierna nedan. I systemet ser du vilken information du ska lägga in och nedan hittar du en guide för hur du gör.

Kriterier för att publiceras i evenemangskalendern

Evenemanget ska:

 • vara öppet för allmänheten
 • vara ett publikt evenemang
 • vara relevant och intressant för turister
 • vara en händelse utöver den dagliga verksamheten och ordinarie utbud.
  äga rum i Varbergs kommun
 • vara ett evenemang och inte en aktivitet. Aktivitet är t.ex. något som vänder sig till endast utövare så som kurser, workshops, yoga, boule etc.
 • inte ha partipolitisk koppling

Vi publicerar inkomna evenemang löpande. Evenemang som kommer in till oss med komplett information i form av text och bild publiceras oftast inom en vecka. Under vissa perioder, exempelvis under semesterperioder, vår och försommaren och inför skolloven är belastningen högre. Då behöver du registrera ditt evenemang minst två veckor före du vill att det ska publiceras.

Ju tidigare du registrerar ditt evenemang desto bättre. Besökare går ofta in i god tid och tittar vad som är på gång för att kunna planera sin vistelse i Varberg. Registrera därför alltid ditt evenemang så snart som möjligt men minst en månad innan det äger rum. Vi kan tyvärr inte garantera att evenemang som registreras enstaka dagar före att det äger rum kommer att publiceras.

Så här lägger du upp ett evenemang

 1. Logga in på evenemangsdatabasen Event Manager Länk till annan webbplats. för att lägga in ett evenemang. Första gången behöver du skapa en inloggning med din e-post och välja ett lösenord.
 2. Klicka på ”Skapa evenemang” i toppmenyn.
 3. Nu dyker det upp ett formulär där du fyller i eventnamn.
 4. Är det fri entré till ditt evenemang sätter du etiketten ”Fri entré.
 5. Beskriv ditt evenemang i fältet ”beskrivning”.
 6. Ladda upp en bild i liggande format utan text.
 7. Klicka på ”Välj datum för ditt evenemang”. Välj att göra evenemanget som enstaka dagar eller dagligt/veckovis. När du har valt datum och tid klickar du på ”lägg till datum”, och sedan på ”spara”.

  - Återkommande evenemang med identiskt innehåll läggs in som ett evenemang med flera datum. Till exempel: Arrangören har trubadurkvällar fyra lördagar i rad = Du skapar ett evenemang med fyra datum som du väljer under ”enstaka dagar”.

  - För en utställning som varar under längre tid med olika öppettider och/eller veckodagar, väljer du ”Dagligt eller veckovis”

 8. En arrangör med återkommande olika event lägger in dessa som olika evenemang. Till exempel: Kvarterspuben har konserter med olika artister fyra lördagar i rad
  = Du skapar fyra olika evenemang eftersom innehållet skiljer sig åt.
 9. Fyll i plats och adress för ditt evenemang, på raden ”Plats eller arena”. Finns platsen inte kan du om det behövs specificera platsen på raderna under så att dina besökare säkert hittar rätt.
 10. Lägg till bokningslänk för biljettköp.
 11. Under ”evenemang kontaktinformation” fyller du i uppgifter så att vi kan nå dig om vi har några frågor till dig innan ditt evenemang kan publiceras.
 12. Klicka på ”skicka in evenemang”, nu är du klar! En administratör kommer att granska ditt evenemang, du får ett mail när ditt evenemang är publicerat.

Frågor

Har du frågor om hur du registrerar ditt evenemang är du alltid välkommen att kontakta oss på turist@varberg.se

Bestämmanderätt

Näringslivs- och destinationskontoret är ansvariga för publicering i evenemangskalendern och förbehåller sig rätten att göra redaktionella urval.