Länk till startsidan för Visit Varberg
Människor på en uteservering med utsikt över havet och solnedgången.

Takbarer

Nöjeslivet växer på bredden – och på höjden. Metropoliska takbarer har smugit sig in lite här och var i vår småstadsidyll. Upplev Varberg från ovan med utsikt över fästningen, havet och dess vindlande takåsar i vår mysiga stad. Slå dig ner, hänförs över de storslagna vyerna och njut av somriga cocktails och spännande maträtter på någon av våra barer med vy!

Hemingways bar - Hotell Havanna

Ta hissen upp till Hemingways torn och njut av 360 graders utsikt över havet, fästningen och staden. Författaren, drinkaren och Kubaälskaren Ernest Hemingway har fått en bar med väl insuttna fåtöljer och dubbla takterrasser uppkallad efter sig. Baren håller öppet fredagar och lördagar året om, och på sommaren även onsdag, torsdag och söndag. Njut av mojitos, karibisk öl och många sorters rom och spana in solnedgången från första parkett. Bienvenidos!

Takbaren Sora - Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Sora som betyder himmel på japanska har gett namn åt takbaren som ligger i hjärtat av Varberg och så nära himlen du kan komma. Ta hissen upp till åttonde våningen för att skåla in kvällen. Här kan du slå dig ner för somriga cocktails och goda smårätter till en unik utsikt.

Torellska Takterassen - Hotell Gästis

Gästis gamla takterrass tillika polarforskaren Torells observationsbalkong med utsikt över Varbergs takåsar och stjärnhimlen, har fått ett välbehövligt ansiktslyft och stoltserar nu med bekväma solplatser samt ett glasat takbibliotek. Här kan du njuta av hotellfrukost och kaffe från klockan 07. Kvällstid serveras vin, öl, drinkar och tilltugg från lobbybaren.

Fästningsterassen

Med ett av Sveriges bästa lägen kan Fästningsterassen förutom den makalösa utsikten bjuda på en härlig mat & dryckesupplevelse. I restaurang-en på nedervåningen finns det något för alla, både stora och små. På takterassen Upp i det blå är antalet maträtter något nedskalade och här har man fokus på det lilla extra. Med en sagolik utsikt mot havet får du njuta av Varbergs sköna sommarkvällar i avslappnande miljö.