• Väskförbud på större evenemang
    Ska du på något evenemang i sommar? Tänk på att det är väskförbud på alla större evenemang. Läs hela meddelandet
Länk till startsidan för Visit Varberg
Person som håller i ett keramikföremål.

Shopping i Varberg

Varbergs stadskärna är en levande mötesplats med ett brett och varierat utbud av mode, hantverk, design och livsstilsprodukter. Det hjälpsamma och personliga bemötandet får du på köpet!

Shopping i centrum

På stenlagda gator strosar du lätt mellan shoppingstråken. Här finns allt på bekvämt gångavstånd, från små unika butiker till stora internationella kedjor. På den så kallade "skogatan" kan du gå från butik till butik och alltid hitta något nytt att sätta på fötterna. I rutnätet runt torget finns ett rikt utbud av välsorterade butiker med handplockade gobitar för alla smaker. Många sätter sin stolthet i det goda personliga bemötandet mot både Varbergaren och turisterna.

Torghandel

Varbergs torg är ett av landets största torg och här hålls marknad varje onsdag och lördag, året runt. Torget omringas av caféer, restauranger och butiker, alla redo att förse dig med de bästa fynden och de godaste smakerna. Läs mer om torghandeln Länk till annan webbplats.

Galleria Trädgården

Varbergs fina galleria ligger centralt mellan torget, fästningen och stationen. Här blandas stora kända kedjor med små unika butiker som erbjuder ett brett utbud av mode, skönhet, inredning och teknik. Här finns också mat, fika och kaffe för den som vill ha en paus.
Gallerian är perfekt en varm sommardag när du vill bort från den stekande solen eller en kall vinterdag när du vill komma undan från kyla och vind.
Läs mer om Galleria Trädgården Länk till annan webbplats.

Brukstorget

Vill du shoppa i en annorlunda miljö? Bege dig då till Brukstorget vid Södra Lassabacka där de gamla fabrikslokalerna har byggts om till mysiga butiker. Här kan du botanisera bland unika kläder, blommor, inredning, pyssel, sportartiklar och elteknik. Behöver du ta en paus för lunch eller en kopp kaffe så finns det möjlighet för båda delar på Brukstorget.
Läs mer om Brukstorget Länk till annan webbplats.

Lassabacka

Runt Lassabackarondellen finns det mesta du kan tänkas behöva till hus, hem, bil, och fritidsaktiviteter. Du hittar allt från båttillbehör, vitvaror, färg och spolarvätska till elektronik, möbler och sportartiklar. Är du hungrig så är det lätt avhjälpt, här finns alternativ som passar de flesta - hamburgare, sallad, thailändskt och sushi!
Läs mer om Lassabacka Länk till annan webbplats.

Galleri Hamnmagasinet

Mitt i Varbergs hjärta, i området kring hamnen, Societetsparken och fästningen ligger Hamnmagasinet.

Galleri Hamnmagasinet är ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart. Idag är det ett centrum för konst med utställningar året om i Konsthallen, PM Silversmedja , Glasverk och Varbergs keramik med försäljning och öppna verkstäder (grafikverkstad) i översta planet.
Läs mer om Galleri Hamnmagasinet Länk till annan webbplats.

Varbergskortet

Med Varbergskortet stöttar du den lokala handeln och ungdomsföreningarna, samtidigt som du får tillgång till rabatter i nära 100 butiker i Varberg. Höst & vinterkortet är laddat med många fina erbjudanden.

Finns att köpa genom idrottsföreningar eller i ICA Kvantums förbutik och kostar 100 kr.