• Väskförbud på större evenemang
    Ska du på något evenemang i sommar? Tänk på att det är väskförbud på alla större evenemang. Läs hela meddelandet
Länk till startsidan för Visit Varberg
Grönt parkeringshus.

Parkering & P-skiva

Det är gratis att parkera i Varberg. P-skiva tillämpas på stadens gatuparkeringar och i parkeringshusen registreras din parkeringstid automatiskt när du kör in och ut.

Gatuparkeringar

Som längst kan du stå parkerad i 24 timmar på vissa gatuparkeringar. På många ställen är det dock kortare parkeringstid. Det gäller särskilt i centrum, där det på gatuparkeringarna krävs parkeringsskiva Länk till annan webbplats. på platser som är tidsbegränsade 1-10 timmar.

Fem parkeringshus i centrum

Parkeringshusen i centrala Varberg har gott om platser, hela 1300 stycken! På Varbergskartan ser du var alla p-hus ligger: P-husen i Varbergskartan Länk till annan webbplats.. (Det finns ett eget kartlager som visar bara parkeringshusen).

Vid stadens infartsleder finns vägledningsskyltar som leder bilister till närmaste P-hus med lediga platser. I P-husen startar ett digitalt parkeringssystem din parkeringstid när du kör in och avslutar den när du kör ut – helt automatiskt. Det enda du behöver hålla koll på är tiden du parkerade och hur länge du får lov att stå parkerad på platsen du valt. Innan parkeringstiden löpt ut lämnar du anläggningen.

Observera att det inte finns möjlighet att förlänga parkeringstiden genom betalning. Vet du redan innan du anländer att du behöver stå parkerad en längre tid är det bäst att välja något av P-husen med 10-timmars parkering eller köpa en dygnsparkering i ett av p-husen där det är möjligt.

Mer information om p-husen, tider och taxor hittar du på Varbergs Fastighets hemsida. Länk till annan webbplats.

Frågor om parkeringshusen besvaras av Varbergs Fastighets AB Länk till annan webbplats..

P-skiva

En p-skiva kostar 20 kronor och säljs i flera butiker. Har du redan en p-skiva från någon annan ort går den lika bra att använda. Om inget annat anges på parkeringsplatsen är det fri parkering i 24 timmar med p-skiva.