Länk till startsidan för Visit Varberg
Ljusgul träbyggnad med fem små torn med svart tak. Byggnaden står på pelare ute vattenkanten och har en lång balkong längs framsidan och en brygga som leder fram till den.

Kallbadhuset

I Varberg kan du njuta av ett energigivande och svalkande dopp i havet för att sen slappna av i en varm och skön bastu i Kallbadhuset med utsikt över Kattegatt - året runt. Vill du inte bada är det lika trevligt att bara ta en fika och njuta av arkitekturen, havet och utsikten över fästningen.

Efter en promenad på den vackra Strandpromenaden är det skönt att stiga in i det sagolika Kallbadhuset som stolt står på sina pelare ute i havet. Det nuvarande kallbadhuset är från 1903 och det tredje i ordningen. Ett av Sveriges vackraste badhus och det enda bevarade på västkusten.

I Kallbadhuset är det nakenbad som gäller. Det förstår man inte minst när man hoppar i kallare temperaturer. Det blir mycket kallare med kläder på! Därför finns det en bastu för damerna och en för herrarna. På onsdagar, lördagar och söndagar kan man njuta av kalla bad, en varm bastu med utsikt över havet.

Kalla bad är bra för hälsan, de ökar blodcirkulationen och är därmed väldigt bra för hjärtat. Så ett besök till Kallis är inte fel om man vill förbättra hälsan och leva lite längre!