Länk till startsidan för Visit Varberg
Två cyklar står parkerade bredvid grus-stig omgiven av grönska.

Cykelleder

I Varberg finns många trevliga och spännande cykelturer. Allt från större cykelleder till mindre landsvägar, utmed havet eller på en lummig och mysig skogsstig.

Få kommuner har lika bra cykelvägar som Varberg! Många av vägarna passar också bra för inlinesåkning. På flera ställen längs med de olika cykellederna finns möjlighet till övernattning för den som väljer att cykla i etapper.

Kattegattleden

Kattegattleden är en 390 km lång cykelled med unikt havsnära läge som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Följ de rödvita skyltar med nummer 1. Karta och inspiration om Kattegattleden hittar du här. Länk till annan webbplats.

Monarkleden

Monarkleden löper mellan Varberg och Kungsäter och är huvudstråket i det nätverk av cykelleder som utgår från olika platser utmed leden. Mer information om Monarkleden finns här. Länk till annan webbplats.

Åkullaleden

Åkullaleden är cirka 25 km lång och startar i Varbergs tätort och går bitvis längs den gamla banvallen till de vackra och natursköna Åkulla bokskogar. Cykelleden är enkel att cykla, och det finns flera möjligheter att stanna till och njuta av utsikten och ta en fika på Åkulla Outdoor Resort. Största delen av leden går på asfalterad väg, med en kortare sträckning på grus. Här hittar du mer information om Åkulla leden. Länk till annan webbplats.

VisitVarberg-appen

I VisitVarberg-appen finns 6 olika cykelrundor med gårdsbutiker, världsarv, vingårdar och mycket annat att besöka utmed vägen.

Appen finns att ladda ner i App store Länk till annan webbplats. och Google play. Länk till annan webbplats.

Cykelkarta för Varberg

I cykelkartan för Varberg Länk till annan webbplats. kan du se vilka vägar som är lämpliga för cykeltrafik i Varbergs stad.

Cykelpump

På kartan över Varberg Länk till annan webbplats. kan du se var du hittar cykelpumpar.

Cykelplaneraren

Cykelplaneraren Länk till annan webbplats. visar en karta över bra cykelleder i Varberg och upp mot Göteborgsområdet.

Text