• Väskförbud på större evenemang
    Ska du på något evenemang i sommar? Tänk på att det är väskförbud på alla större evenemang. Läs hela meddelandet
Länk till startsidan för Visit Varberg
Två personer som paddlar kanot i en sjö.

Paddla kajak eller kanot

Är du sugen på att ge dig ut och paddla? Njut av naturen på en tur i Varbergs hamn, runt Varbergs Fästning, efter vikarna på Getterön eller i underbara Viskan, som mynnar ut norr om Varberg.
På en kajak-/kanottur är det lätt att uppleva mycket och samtidigt hålla sig intill strandkanten.

Paddla kajak

Oavsett om du vill paddla spontant eller boka långt i förväg så gör du det enkelt i Varberg på Kayakomat.com Länk till annan webbplats.. Boka tid, lås upp och paddla när du vill på dygnet. Du kan välja att hyra en singel- eller dubbelkajak. Hyr från 2 timmar upp till flera dygn. Flytväst och paddlar ingår i hyran.

Du hittar kayakomaterna på Getterön 3:e vik, Barnens badstrand vid Kallbadhuset eller vid Viskans utlopp norr om Åskloster.
Mer information om kayokaomaten på Getterön 3:e Vik Länk till annan webbplats., vid Kallbadhuset Länk till annan webbplats.
eller vid Viskans mynning Länk till annan webbplats..
Mer information om paddling i Viskan från Karl XI Skans i Veddige till Viskans utlopp norr om Åskloster Länk till annan webbplats..

Paddla kanot

Åkulla Outdoor Resort - Kanoting i Yasjön

Finns det något mer fridfullt än att paddla fram på en spegelblank sjö? Hos Åkulla Outdoor Resort kan kan du hyra kanoter för paddling i Yasjön som ingår i Himleåns huvudavrinningsområde Vid den lilla badplatsen finns kanotförvaringen med tre stycken kanoter, varje kanot har två fasta sitsar.

Stättared 4H-Gård - Kanoting i Stora Hornsjön

På Stättared kan du hyra kanoter för paddling i Stora Hornsjön. Sjön ligger cirka 1300 meter från gården. Vid den lilla badplatsen och kanotförvaringen finns även ett vindskydd. Här finns tolv stycken kanoter och varje kanot har två fasta sitsar.

Agnbäck och Birgerstugan - Kanoting i sjön Tolken

Agnbäck vid sjön Tolken cirka fem kilometer från Kungsäter centralort är navet i Kungsjölederna. Med sitt natursköna läge och möjligheter till fiske, vandring och kanoting är Agnbäck en riktig pärla för alla naturälskare.
Fyra kanoter finns för uthyrning. Paddlar och flytvästar för vuxna ingår i hyran.