Dölj meddelandet
Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020.
Läs mer
Choose language
Other:
Folk som cyklar på strandpromenaden.

Cykla i Varberg

I Varberg finns många trevliga och spännande cykelturer. Allt från större cykelleder till mindre landsvägar, utmed havet eller på en lummig mysig skogsstig.

Få kommuner har lika bra cykelvägar som Varberg! Många av vägarna passar också bra för inlinesåkning. På flera ställen längs med de olika cykelledderna finns möjlighet till övernattning för den som väljer att cykla i etapper.

Cykelplaneraren
Cykelplanerarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster visar en karta över bra cykelleder i Varberg och upp mot Göteborgsområdet.

Cykelkarta för Varberg
I cykelkartan för Varberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se vilka vägar som är lämpliga för cykeltrafik i Varbergs stad.

Kattegattleden
Kattegattleden är en 390 km lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Följ de rödvita skyltar med nummer 1. Kattegattleds karta här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Monarkleden
Monarkleden löper mellan Varberg och Kungsäter och är huvudstråket i det nätverk av cykelleder som utgår från olika platser utmed leden. Monarkledskarta här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Åkullaleden
Leden är cirka 20 km lång och startar öster om Varbergs tätort och går längs den gamla banvallen till de vackra och natursköna Åkulla bokskogar. Cykelleden är enkel att cykla, och det finns flera möjligheter att stanna till och fika på något café, som t ex Åkulla Outdoor Resort. Största delen av leden går på asfalterad väg, med en kortare sträckning på grus. Åkullaledskarta härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.länk till annan webbplats

Hyra cykel
Erlan Cykel & Sport
Drottninggatan 25
432 41 Varberg
Telefonnummer: 0340-144 55

Cykelverkstaden No 1
Snidaregatan 6
432 43 Varberg
Telefonnummer: 0340-143 53

Ta med cykel på tåget
SJ: Cyklar är överlag inte tillåtna att ta med ombord. Om du har en ihopfällbar cykel eller monterar isär din cykel och paketerar den väl, som ett bagage, får du ta med dig den ombord. Samma gäller för barncyklar.

Öresundståg: På Öresundståg får du ta med en vanlig cykel i mån av plats. Cykeln måste alltid ha en egen biljett och åker för barnpris. De rekommenderar att köpa enkelbiljett för dig och din cykel i länstrafikens biljettautomat. De gäller under ett antal timmar efter köp, och skulle du inte få plats med din cykel på ett tåg, kan du förhoppningsvis åka med det efterföljande. Om du köper biljett på www.oresundstag.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så välj Barn 7-15 för att köpa en ”cykelbiljett”.

Hallandstrafiken: Cykel kan medföras, men endast i mån av plats. Att ta med cykeln på bussen kostar samma som en barnbiljett.

Senast ändrad: 2021-03-11