• Start
  • / Visit Varberg app

Upplev Varberg genom vår app!

Upptäck natursköna Varberg! Med Visit Varberg-appen hjälper vi dig att hitta cykel- och vandringsrundor som leder till välkända besöksmål, lokala utflyktpärlor och miljöer som bara naturen själv kan bjuda på.

Varberg är som gjort för att ses från cykeln. I appen hittar du ett flertal rundor som leder från kust och stad till landsbygd i varierad natur. Du väljer själv hur lång sträcka du cyklar och vilka stopp du vill göra. På kartan kan du följa var du befinner dig, och allt eftersom du trampar fram dyker det upp guidepunkter som visar om du är i närheten av ett utflyktsmål. Det kan till exempel vara en gårdsbutik, en utkiksplats eller möjlighet att fika. Du passerar också unika byggnader och fiskelägen, museum av olika storlekar och en vingård.

För bästa möjliga upplevelse är allt paketerat med beskrivande information i olika format. Även praktisk information om var du hittar toaletter, cykelpump, mataffärer, lekplatser och grillplatser finns också markerat på kartan.

Varberg har en spännande historia. Många av våra äldre byggnader har ett kulturhistoriskt värde, men också en unik arkitektur. I appen hittar du promenadvänliga rundor där du passerar flera av stadens mest kända landmärken. Byggnader som speglar historien, men också nutid och framtid.

Den kustnära Kattegattleden som utsågs till Europas bästa cykelled 2018, bjuder på fantastiska vyer och en doft av hav och strand. Detta upplever du främst på de södra- och norra rundorna. De östra rundorna leder till Åkullaleden som går längs den gamla banvallen och vidare till Åkullas berömda bokskogar.

Visit Varberg appen uppdateras efterhand med nya spännande rundor, utflykter och sevärdheter.

Konst- och skulpturvandring

I påsk lanserar vi vår sprillans nya konst- och skulpturvandring! Upplev Varberg på ett nytt sätt genom en konstrunda som kommer ge dig massa ny information om våra skulpturer som finns runt om i staden.

Turen tar dig med på en härlig promenad där du får chansen att spana på många av Varbergs mest intressanta och vackra konstverk.

Antingen påbörjar du rundan från startpunkten vid Varbergs torg eller så hoppar du på utmed rundans sträckning, som är markerad med en linje.

När du öppnar Skulpturrundan i appen och trycker på “Starta tur” så visas en blå rund prick. Den visar var du är. Vill du bara gå en viss del så ser du på bilderna längst ner vilka skulpturer som ingår i rundan. Vid varje skulptur kan du klicka upp en text som ger dig ännu mer information.

Så låt nu din nyfikenhet kring Varbergs skulpturer stillas och gör denna njutningsfulla runda till en skön påsk-aktivitet!

Turen är drygt 6 km men det går alldeles utmärkt att korta ner den genom att välja vilka konstverk just du är intresserad av.

Var hittar jag appen?

Appen finns att ladda ner i App store Länk till annan webbplats. och Google play Länk till annan webbplats..

Senast ändrad: 2024-02-27