Regn

Regniga dagar

Det går inte att komma undan - ibland regnar det. Faktiskt även i Varberg! Så varför inte passa på att hitta på en rolig inomhusaktivitet där du slipper naturens nyckfulla humör? Vi har gjort en lista på roliga (och torra) inomhusaktiviteter med något för alla åldrar.

Derome Trä & Nostalgimuseum

Derome trämuseum


I Derome, strax norr Varberg finner du detta spännande besöksmål. I genuin gårdsmiljö har du möjlighet att ta del av träets och industrialiseringens historia på ett lekfullt och annorlunda sätt. Det bjuds på en riktig nostalgitripp genom århundraden och för de minsta finns chans att pröva kreativiteten i snickerboa, testa uppfinningar i teknikverkstan eller provsitta en gammal skolbänk. I det charmiga caféet serveras hembakat och på söndagar går våffeljärnet varmt samtidigt som ångmaskinerna visslar och doften av nysågat trä sprider sig.

Läs mer om Derome Trä & Nostalgimuseum

Världsarvet Grimeton

Fasaden på Världsarvet Grimeton.


Cirka 13 kilometer från Varbergs centrum ligger Hallands högsta utflyktsmål - Grimeton Radiostation. Som dessutom är med på UNESCO:s världsarvslista! Lär dig mer om mobiltelefonens föregångare, testa dina färdigheter i morsekod, genomför ett hemligt uppdrag för att rädda riket och avsluta sen med en radiokaka till fikat!

Inspireras vidare till ditt besök hos Världsarvet Grimeton Länk till annan webbplats.

Kulturhuset Komedianten

Komedianten


I huset finns Varbergs Stadsbibliotek, Varbergs Konsthall, Konstverkstan, Lilla Teatern och café. Här kan du fika, låna böcker, surfa, se spännande samtidskonst och utmana din kreativa sida. Perfekt för inomhusdagar!

I Konstverkstan på våning två i Komedianten, i direkt anslutning till Varbergs Konsthall kan besökare i alla åldrar prova på olika tekniker och material på ett roligt och berikande sätt. Inspireras av Haidar Mahdis keramiska skulpturer och skapa ytor och nya formspråk inne i Konstverkstan. Konstverkstan är öppen för eget skapande och allt material ligger framme, tillsammans med några pysselförslag som hela familjen kan testa. Gratis inträde.

Läs mer hos Kulturhuset Komedianten Länk till annan webbplats.

Varbergs fästning och Hallands kulturhistoriska museum

Museet


Upplev historien mitt i Varberg! Varbergs Fästning byggdes på 1200-talet och är idag ett landmärke som bjuder på magnifika utsikt. I fästningen hittar du Hallands kulturhistoriska museum där du bland annat kan se utställningen om Bockstensmannen, ett lik från järnåldern, som är norra Europas mest spektakulära medeltidsfynd. Missa inte heller museets Kafé Längan där det finns allt från historiskt inspirerade som moderna bakverk.

Läs mer hos Hallands kulturhistoriska museum Länk till annan webbplats.

Naturum Getterön

Naturum på Getterön sett från ovan


Naturum ligger i kanten av Getteröns naturreservat och här finns massor för de små att göra. Spana på fåglar och upptäcka spännande kryp i naturen. Missa inte heller skattjakten i naturen som leder fram till en skatt. Frågorna, ledtrådarna och skattgömman byts ut vid varje månadsskifte.
Hit kommer alla slags besökare - fågelskådare och barnfamiljer men också de som bara vill besöka caféet och ta en fika och njuta av den otroliga utsikten.

Läs mer om Naturum på Getterön Länk till annan webbplats.

Badhuset Pingvinen

Badhuset Pingvinens aktivitetspool


Pingvinen är en mötesplats för motion, hälsa och lek i Varberg, beläget på Håstens fritidsområde. Här finns bad, ishall, gym och café under samma tak. I badet finns en 50-metersbassäng med läktare, två multibassänger med höj- och sänkbar botten samt ett aktivitetsbad med vattenlek och rutschkanor. Här finns ett café som kan besökas både ifrån entréhallen och inne från badet.

Läs mer om badhuset Pingvinen Länk till annan webbplats.

Bio Capitol

Bio


Det finns nog inget som skapar så stort biosug som grå dagar fyllda med regn och blåst. Slå dig ner i den mjuka fåtöljen, greppa popcornen och se en spännande film.
Nu är Bio Capitol åter igen öppet med massor av premiärer att se fram emot.

Läs mer hos Bio Capitol Länk till annan webbplats.

Spa

Spa


Sedan 1800-talet har människor vallfärdat till Varberg för att njuta av kurortens avkoppling och bad. Vi har några av landets finaste spaanläggningar med spännande massagevarianter, kurbad och kroppsbehandlingar. När regnet piskar mot rutorna är det underbart att vara inne i värmen, glida ner i en varm bassäng och tänka på annat.

Under vecka 25-33 kan man även besöka Varbergs Stadshotells Asia Spa med (blöjfria) barn.

Läs mer om Varbergs olika spa-anläggningar Länk till annan webbplats.

Varbergs tropikarium

Grön orm


Se svart mamba, skallerorm, gabonhuggorm, boaorm, gilamonster, döskalleapa (Herr Nilsson-apor), rödhandad tamarin, sköldpaddor, fiskar, ödlor krokodiler och givetvis även spindlar och andra faschinerande djur i sina miljöer.
För mer information och öppettider se; Tropikariets hemsida Länk till annan webbplats.

Bowling

Bowling


En aktivitet som passar hela familjen är bowling! Ta med både lillebror och mormor på en rafflande bowlingmatch hos Varbergs Bowlinghall. Här finns även lätta klot, små skor, ilägg till rännorna och en "drak-ramp"så att det blir roligt att bowla även för de minsta som kanske har lite svårt att få klotet att rulla ända fram!
Läs mer om Varbergs Bowlinghall Länk till annan webbplats.

Shopping i Galleria Trädgården

Shopping

Varbergs galleria ligger centralt mellan torget, fästningen och stationen och har många godbitar i utbudet. Här blandas stora kända kedjor med små unika butiker vilket gör att du kan hitta både gott och blandat. Passa också på att ta en värmande fika medans du gömmer dig från regn och blåst.

Senast ändrad: 2023-07-06