Spa

Spa

Koppla bort stressen och fyll på energin med ett spabesök i kurorten Varberg. Sedan 1800-talet har människor vallfärdat till Varberg för att koppla av, njuta, dricka brunn och bada kur.

I Varberg är vi stolta över våra fina spa-anläggningar och deras breda utbud av massagemetoder, kurbad och kroppsbehandlingar. Vi kan varmt rekommendera att boka in en minisemester på hotell med spapaket - slappna av i varma källor, ät gott och njut! Prova något annorlunda som till exempel thalassobad, mindfulness eller kanske en detox spa ritual.

Apelviken med sin kurortstradition är platsen för en av Sveriges mest kända spa-anläggningar, Varbergs Kusthotell Länk till annan webbplats.. Med många fina utmärkelser som Sveriges bästa kurort och Europas bästa spa lovar de en upplevelse utöver det vanliga.
Här hittar du Sveriges enda thalassospa där man pumpar in saltvatten direkt från havet, renar och värmer upp till 32 grader.

I centrumkärnan vid torget, ligger Varbergs stadshotell & Asia spa,  Länk till annan webbplats.inspirerat av Österländsk filosofi som är fri från stress och negativa tankar. Njut av den unika vitalitypoolen som bearbeter hela kroppen genom olika massagestationer, eller sjunk ner i deras varma japanska källor med en magisk utsikt över Varbergs takåsar och fästningen i horisonten.

På Hotell Fregattens tredje våning ligger Fregatten högst upp Länk till annan webbplats., ett personligt spa i en lugn och avslappnande miljö. Välj mellan behandlingar som aromamassage, klassisk massage eller varför inte ett kurbad?!

Är du sugen på att testa något annorlunda? Då rekommenderar vi Leninbadet. Länk till annan webbplats.
I Hotell Gästis 1700-talskällare huserar en unik kurbadsavdelning. Leninbadet med bassäng, kallbad, ångbastu och fotbad är en kopia av det bad som från början byggdes i ett privatpalats i S:t Petersburg och som var Vladimir Lenins favoritbad. Här blandas 200 år gamla speglar och jugendkronor med skulpturer, konstföremål, Leninbyster och samlingar. I trappan ner till badet prålar den magnifika lampan från filmen Gorkijparken.

Vill du ha en mer exotisk miljö kanske Hotell Havanna Länk till annan webbplats. kan passa. Där ligger badet under själva hotellet. Badet är inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway.

För dig som är lite mer vågad eller en badare av rang, finns Kallbadhuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beläget strax nedanför fästningen. En annorlunda upplevelse där du kan ta ett uppiggande dopp i havet året runt och värma dig i bastun med utsikt över havet.

Önskar du komma nära naturen är Sinnenas Spa på Ästad Vingård Länk till annan webbplats. platsen för dig! Här omges du av vattendrag och en naturlig och praktfull växtlighet. Simma i porlande källvatten, begrunda stjärnhimlen i en varm badtunna eller betrakta livet som pågår under ytan från undervattensbastun. Autentiska ljud har spelats in bland bokskogar och sjöar, koppla av till traktens fåglar, lövtramp och vinden som far över sjön. Tillsammans med knappt märkbara melodislingor väcks nya sinnesstämningar och tankar. Varje spamiljö har också fått sin egen doftkomposition, inspirerad av naturreservaten omkring vingården. 

 

Senast ändrad: 2022-10-21