Choose language
Other:
Spa

Spa

Koppla bort stressen och fyll på energin med ett spabesök i kurorten Varberg. Kurorten Varberg har svart bälte i sätt att rå om sig själva på vare sig det handlar om en masserande het källa eller ett kalldopp i havet. Sedan 1800-talet har människor vallfärdat till Varberg för att koppla av, njuta, dricka brunn och bada kur.

I Varberg finns några av landets finaste spa-anläggningar med spännande massagevarianter, kurbad och kroppsbehandlingar. Boka in en helg med spapaket på hotell, slappna av i varma källor, ät gott och njut. Prova något annorlunda som thalasso-kurbad, mindfulness eller kanske en detox spa ritual.

Apelviken med sin kurortstradition är platsen för en av Sveriges mest kända spa-anläggningar, Varbergs Kusthotelllänk till annan webbplats. Med många fina utmärkelser som Sveriges bästa kurort och Europas bästa spa lovar de en upplevelse som lever upp till förväntningarna.
Här hittar du Sveriges enda thalassospa där man pumpar in saltvatten direkt från havet utanför, renar och värmer upp till 32 grader.

Vid torget, i kärnan av Varberg, hittar du Varbergs stadshotell & Asia spalänk till annan webbplats. Österländskt inspirerat med en filosofi som är fri från stress och negativa tankar. Njut av deras unika massagepool placerad vid ett stort panoramafönster som ger dig en magisk utsikt över Varbergs hamninlopp, havet och fästningen.

På Hotell Fregattens tredje våning ligger Fregatten högst upplänk till annan webbplats, ett personligt spa i en lugn och avslappnande miljö. Välj mellan behandlingar som indisk varm oljemassage, tångbad, hot stones eller en riktigt härlig bad och bastu-ritual.

Är du sugen på att testa någon annorlunda? Då rekomenderar vi Leninbadet.länk till annan webbplats I Hotell Gästis 1700-talskällare huserar en unik kurbadsavdelning. Leninbadet med bassäng, kallbad, ångbastu och fotbad är en kopia av det bad som från början byggdes i källaren till flickinternatet Smolnij i S:t Petersburg.

Vill du ha en mer exotisk miljö kanske Hotell Havannalänk till annan webbplats kan passa. Där ligger badet under själva hotellet. Badet är inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway.

För dig som är lite mer vågad eller en badare av rang, finns Kallbadhusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster beläget strax nedanför fästningen. En annorlunda upplevelse där du kan ta ett uppiggande dopp i havet året runt och värma dig i bastun med utsikt över havet. Ett givet val för Varbergaren.

Önskar du komma nära naturen är Sinnenas Spa på Ästad Vingårdlänk till annan webbplats härlig. Där omgivs man av vattendrag och en naturlig och praktfull växtlighet. Simma i en sjö av porlande källvatten, begrunda stjärnhimlen i en varm badtunna eller se livet under vattenytan i undervattensbastun.

Senast ändrad: 2019-09-04