Choose language
Other:

Spa

Koppla bort stressen och fyll på dina energidepåer med ett spabesök i kurorten Varberg.

Kurorten Varberg har svart bälte i sätt att rå om sig själva på. Vare sig det handlar om en masserande het källa eller ett kalldopp i havet.

Sedan 1800-talet har människor vallfärdat till Varberg för att koppla av, njuta, dricka brunn och bada kur.

Här finns några av landets finaste spa-anläggningar med spännande massagevarianter, kurbad och kroppsbehandlingar.
Boka in en helg med spa-paket på hotell, slappna av i varma källor, ät gott och njut. Prova något annorlunda som thalasso-kurbad, mindfulness eller kanske en detox spa ritual.

Apelviken med sin kurortstradition är platsen för en av Sveriges mest kända spa-anläggningar, Varbergs Kusthotelllänk till annan webbplats. Med många fina utmärkelser som Sveriges bästa kurort och Europas bästa spa lovar de dig en upplevelse som lever upp till sina förväntningar.
Här hittar ni Sveriges enda thalassospa där man pumpar in saltvatten direkt från havet utanför, renar och värmer upp till 32 grader.

Vid torget, i kärnan av Varberg hittar ni Varbergs stadshotell & Asia spalänk till annan webbplats. Österländskt inspirerat med en filosofi som är fri från stress och negativa tankar. Njut av deras unika massagepool placerad vid ett stort panoramafönster, som ger dig en magisk utsikt över Varbergs hamninlopp, havet och fästningen.

På Hotell Fregattens tredje våning ligger Fregatten högst upplänk till annan webbplats, ett personligt spa i en lugn och avslappnande miljö. Välj mellan behandlingar som indisk varm oljemassage, tångbad, hot stones eller en riktigt härlig bad & bastu-ritual.

Eller varför inte prova en något mer annorlunda upplevelse i Leninbadetlänk till annan webbplats? I Hotell Gästis 1700-talskällare, huserar en unik kurbadsavdelning. Leninbadet med bassäng, kallbad, ångbastu och fotbad är en kopia av det bad som från början byggdes i källaren till flickinternatet Smolnij i S:t Petersburg.

Vill ni ha en mer exotisk miljö är Hotell Havannalänk till annan webbplats kanske något för er. Där ligger badet under själva hotellet. Badet är inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway.

För dig som är lite mer vågad eller en badare av rang, finns Kallbadhuset beläget strax nedanför fästningen. En annorlunda upplevelse där du kan ta ett uppiggande dopp i havet året runt och värma dig i bastun med utsikt över havet. Ett givet val för Varbergaren.

Önskar ni komma nära naturen är Sinnenas Spa på Ästad Vingårdlänk till annan webbplats härlig. Där omgivs man av vattendrag och en naturlig och prunkande växtlighet. Simma i en sjö av porlande källvatten, begrunda stjärnhimlen i en varm badtunna eller se livet under vattenytan i deras undervattensbastu.

Senast ändrad: 2018-02-02