Länk till startsidan för Visit Varberg
Ett glas med rosa läsk i med flaskan som står bakom med texten hallonsoda.

Vardagspausa i Varberg

Ta en paus från vardagen och spendera en helg i Varberg med någon du tycker om! Koppla av, shoppa, upptäck våra besöksmål, fyll på energin med ett spabesök, njut av havsluften och sov över på ett av våra mysiga hotell.

Varva ner på spa

Kvinna som får en spabehandling med tång.

Koppla bort stressen och fyll på energin med ett spabesök på något av våra spahotell. Sedan 1800-talet har människor vallfärdat till Varberg för att koppla av, njuta, dricka brunn och bada kur.

Här är vi stolta över våra fina spa-anläggningar och deras breda utbud av massagemetoder, kurbad och kroppsbehandlingar. Vi kan varmt rekommendera att boka in en minisemester på hotell med spapaket - slappna av i varma källor, äta gott och bara njuta! Varför inte prova något annorlunda som till exempel thalassobad, mindfulness eller kanske en detox spa ritual?
Här hittar du Varbergs spa-hotell

Shoppa bland nytt och antikt

Linnekläder i olika färger som hänger på en gren inne i en butik.

Varbergs stadskärna är en levande mötesplats med ett brett och varierat utbud av mode, hantverk, design och livsstilsprodukter. På stenlagda gator strosar du lätt mellan shoppingstråken. Här finns allt på bekvämt gångavstånd, från små unika butiker till stora kedjor.
Läs mer om våra shoppingområden

Varbergs torg är ett av landets största torg och här hålls marknad varje onsdag och lördag, året runt. Torget omringas av caféer, restauranger och butiker, alla redo att förse dig med de bästa fynden och de godaste smakerna.

Är du sugen på något unikt? Eller vill du shoppa mer hållbart? Oavsett anledning så kan man alltid fynda hos Varbergs loppisar och secondhand butiker. Vilka som finns hittar du här: Loppisar i Varberg

Fika

Bullar och kakor på olika fat.

Precis som i resten av Sverige är fikat heligt även i Varberg. Här finns ett mångårigt arv från bagerier och konditorier som gör att vi uppskattar det hembakta lite extra. Besök några av Varbergs caféer i centrum och njut av en äkta swedish fika! Hitta till våra caféer

Konst och kultur

Konstföremål på en vit hylla som pryder en annars vit vägg.

Det bubblar av kultur mitt i stan! För den som gillar konst är ett besök på Varbergs Konsthall i Kulturhuset Komedianten. Länk till annan webbplats. ett måste, med både nationell och internationell samtidskonst. Vägg i vägg med Komedianten ligger även Varbergs Teater med anor från 1800-talet där ni kan uppleva både teater och en och annan stand up. På Hamnmagasinet intill Varbergs fästning hittar du dessutom både konst och konsthantverksutställningar, silversmedja, glashytta och keramiker med försäljning.

Promenera längs havet

Strandpromenad som slingrar sig längs havskanten där folk cyklar.

Från Varbergs fästning längs med havet, hela vägen ner till Apelviken, slingrar sig den fyra km långa Strandpromenaden. Perfekt för en skön promenad med någon du tycker om!

Njut av den friska doften av hav, salt och tång när du promenerar längs klipporna, sandstränderna och de världsberömda nakenbaden – Käringhålan, Skarpe Nord (för damer) och Goda hopp (för herrar).

Längs sträckan finns också sittplatser för den som vill pausa och njuta av vårsolen en stund och bra badmöjligheter från både brygga och strand för den som blir sugen på ett dopp!

Äta

Kvinna med jeansjacka som äter tre tacos från en bräda.

Varberg bjuder på en smakfull resa för både gourmander och livsnjutare.
I centrum finns många restauranger som lockar med kulinariska äventyr - från lokala delikatesser till internationella smaker. Njut av färska skaldjur vid havet eller ta en gastronomisk resa genom lokala råvaror i en pittoresk gårdsmiljö. Varberg har något för alla smaker som gör varje måltid minnesvärd! Hitta till våra restauranger

En drink med vy

Uteservering på en takterass med människor som umgås och en solnedgång över havet utanför.

Nöjeslivet växer på bredden – och på höjden. Metropoliska takbarer har smugit sig in lite här och var i vår småstadsidyll. Upplev Varberg från ovan med utsikt över fästningen, havet och dess vindlande takåsar i vår mysiga stad. Slå dig ner, hänförs över de storslagna vyerna och njut av spännande cocktails och spännande maträtter på någon av våra barer med vy!

Sova över

Säng med böcker och en kopp kaffe på.

När man kommer till Varberg vill man liksom inte riktigt åka hem.
Lyckligtvis har vi massvis med boenden att välja på med allt från hotell till vandrarhem och mysiga bed & breakfasts. Kryp upp i en skön säng och stanna några extra dagar med den du tycker om!
Hitta till ditt drömboende här