Länk till startsidan för Visit Varberg
Hand som håller upp appen Visit Varberg

Visit Varberg appen

Upplev Varberg genom appen Visit Varberg. Med appen hjälper vi dig att hitta cykel- och vandringsrundor som leder till välkända besöksmål, lokala utflyktpärlor och miljöer som bara naturen själv kan bjuda på.

Cykelrundor

Varberg är som gjort för att ses från cykeln. I appen hittar du ett flertal rundor som leder från kust och stad till landsbygd i varierad natur. Du väljer själv hur lång sträcka du cyklar och vilka stopp du vill göra. På kartan kan du följa var du befinner dig, och allt eftersom du trampar fram dyker det upp guidepunkter som visar om du är i närheten av ett utflyktsmål. Det kan till exempel vara en gårdsbutik, en utkiksplats eller möjlighet att fika. Du passerar också unika byggnader och fiskelägen, museum av olika storlekar och en vingård.

För bästa möjliga upplevelse är allt paketerat med beskrivande information i olika format. Även praktisk information om var du hittar toaletter, cykelpump, mataffärer, lekplatser och grillplatser finns också markerat på kartan.

Vandringar

I appen finns flera olika förslag på vandringar. Stadsvandringen är ett exempel på en uppskattad vandring i centrala Varberg. Här finns också en runda där du får lära dig mer om våra äldre byggnader och deras kulturhistoriska värde och unika arkitektur. I appen hittar du promenadvänliga rundor där du passerar flera av stadens mest kända landmärken. Byggnader som speglar historien, men också nutid och framtid. I skulpturvandringen lotsar appen dig till stadens skulpturer och mest intressanta och vackra konstverk.

Den kustnära Kattegattleden som utsågs till Europas bästa cykelled 2018, bjuder på fantastiska vyer och en doft av hav och strand. Detta upplever du främst på de södra- och norra rundorna. De östra rundorna leder till Åkullaleden som går längs den gamla banvallen och vidare till Åkullas berömda bokskogar.

Hitta med hjälp av karta

I appen kan du via kartan och telefonens gps hitta tips på saker att göra men också praktiskt information om var du kan köpa P-skivor, hitta offentliga toaletter eller var grillplatser finns mm.

Visit Varberg appen uppdateras efterhand med nya spännande rundor, utflykter och sevärdheter.