Länk till startsidan för Visit Varberg
Person som sveper handen över blomsterplantage.

Trädgårdar

Att besöka vackra trädgårdar kan vara både en inspirerande och mysig utflykt under sommaren. Här hittar du några av alla de trädgårdar som finns runt Varberg.

Cecilias trädgård & design

Cecilias trädgård är en vacker öppen visningsträdgård där du kan njuta av dagliljor, iris och julrosor, gamla pingstliljor och vackra tulpaner med mera.
Från mitten av maj till slutet av juni blommar hundratals luktpioner och de gammaldags rosorna fortsätter sedan blomma till långt in på hösten.
Ta med egen fikakorg eller låt Cecilia fixa något ekologisk och hembakat!
Cecilias trädgård och design ligger i Tvååker cirka 13 km söder om Varberg.

Eksäters Trädgård

Eksäter Trädgård är en stor trädgård med anor från 1940-talet. Här kan du njuta av växter som ska locka till sig fjärilar, rosor, odlingsbäddar och vitblommande växter. I den stora trädgårdens många rum ryms även en asieninspirerad del och en hårdrocksdel. Strosa runt bland porlande vatten, stora grönsaksland där ätbart blandas med blommor och mys med djur som kaniner, ankor och höns. Eksäter Trädgård ligger i Kungsäter cirka fyra mil från Varberg.

Höråsens plantskola

På Höråsens Platskola finner du allt som behövs till ditt gröna rum, från minsta lilla perenn till största träd. Personalen har en bred kunskap och lång erfarenhet som man gärna delar med sig av. På Höråsen hyser man en stor kärlek till allt som växer. Gör en utflykt hit och låt dig inspireras i plantskolan, växthusen och den fina visningsträdgården. Höråsens Plantskola ligger i Tvååker.

Ilvas trädgård och ateljé

Ilvas trädgård är en privat trädgård på 1600 kvm, belägen endast 70 meter från havet. Tallarna och enar bildar naturliga rum för växter, träd och buskar. Här finns ett helt berg med suckulenter och kaktus som växer i alla skrevor. I trädgården finns mossiga enar, tallar, drakvide, fruktträd med mistlar, katalpa, kryptomeria, fikon, tulpanträd mm. I tallarna klättrar valnöt och vindruvor och många av de vilda ursrungliga växterna på platsen har bevarats. Ilva målar växter i olja, akvarell eller blandteknik. Vid visningar i trädgården placerar hon sina målningar bland växterna. Ilvas trädgård och ateljé hittar du i Bua, cirka 25 km norr om Varberg.

Lilla Skaparträdgården

Lilla Skaparträdgården har en storlek på ca 2 hektar. Trädgården är uppdelad i olika rum som Japanträdgård, rosenträdgård, arboretum, rhododendron skog, woodland, en stor sjö med rikt djurliv samt två mindre dammar. Tar endast emot besök på öppettider, se hemsida. Lilla Skaparträdgården ligger i Valinge.

Stängt för renovering - Malistorpets rosenträdgård

Malistorpets rosenträdgård är precis som det låter - en trädgård fylld med över 140 unika rosensorter! Det är även en plantskola och ett kafé. Innanför en grön trägrind och på knastrande grus når du fram till det lilla 1600-tals torpet. I det röda huset med halmtak serveras ekologiskt kaffe och hemlagade ekogiska våfflor. Malistorpets rosenträdgård ligger i Trönninge cirka 8 minuters bilfärd från Varberg.

Träslövs trädgård

Träslövs Trädgård är en unik handelsträdgård i en mysig miljö och med ett stort sortiment av både vanliga och ovanliga trädgårdsväxter. Här hittar man de senaste nyheterna, ett unikt urval av växter och interiör. Du får hjälp av florister, trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare med det som behövs för att skapa en egen fantastisk trädgård. Träslövs Trädgård ligger i Träslöv cirka 3 km från Varberg centrum.

Åkrabergs Trädgård

Åkrabergs Trädgård är ett familjeföretag, belägen vid Viskans mynning. Handelsträdgården har ett stort utbud av växter och trädgårdstillbehör av hög kvalitét. Här finns ett brett sortiment av ekologiska produkter och en dammavdelning med växter och fiskar. Åkrabergs Trädgård ligger strax söder om Väröbacka.