Länk till startsidan för Visit Varberg
Händer som håller i en klase med gröna vindruvor och en sekatör.

Sinnenas Spa på Ästad Vingård

Ästad Vingård är en av Sveriges största vingårdar, med ekologisk odling och egen produktion av KRAV-märkta viner. Här finns även restauranger, hotell, konferensrum och unika Sinnenas Spa – inspirerat av naturreservaten som återfinns i området runt vingården.

Vingården

På Ästad Vingård odlas den gröna druvan Solaris. Varje höst skördas druvorna för hand och blir sedan till mousserande vin, enligt traditionell metod med en andra jäsning på flaska. Följ med en sommelier på en guidad tur på vinfältet, bland ståltankar och ekfat i vineriet. Eller slå dig ner på en vinprovning där du får provsmaka gårdens eget vin.

Sinnenas Spa

På Ästad Vingård ligger Sinnenas Spa, som inspirerats av naturreservaten omkring vingården. Anläggningen har både en inomhus- och en utomhusdel med exklusiva bastumiljöer och uppfriskande bad. Upplev spaträdgården och de olika miljöerna i din egen takt, njut av intrycken och hitta din egen personliga avkoppling. Från Smakbaren serveras mindre rätter, snacks och drycker.

Mat

I anslutning till Ästad Vingård finns prisbelönta Restaurang ÄNG som tilldelats en stjärna i Guide Michelin. Här serverar kökchef Filip Gemzell en avsmakningsmeny med råvaror från trakten och med inspiration från hela världens kök. På vingården finns även mysiga restaurang Logen som serverar frukost, lunch och middag alla dagar i veckan.

Boende

Alla rum på Ästad Vingård är placerade mitt i den lantliga idyllen. Alla hotellrum har en egen bastu på rummet, och bor du i sviten har du även en privat spa-avdelning på rummet. Bredvid spaträdgården finns de mysiga Bäckstugorna, med gemensamma badrum och duschar i en separat byggnad. Samtliga boendealternativ ligger nära vinfältet, restaurangerna, Sinnenas Spa och konferensrummen.

Aktiviteter

Gå en guidad vingårdsvandring tillsammans med en sommelier och lär dig mer om livet som vinbonde i Halland. Vandringen startar på vinfältet och fortsätter in i vineriet och vinkällaren. Du kan också boka in dig på en vinprovning där du får prova gårdens eget vin. Närliggande Åkulla Bokskogar har över sex mil vandringsleder som passar både nybörjare och mer erfarna.