• Väskförbud på större evenemang
    Ska du på något evenemang i sommar? Tänk på att det är väskförbud på alla större evenemang. Läs hela meddelandet
Länk till startsidan för Visit Varberg
Tre tjejer som sitter på klipporna vid havet på kvällen.

Sommarkvällar

Sommarkvällarna i Varberg är ljumna och sjuder av liv. På stranden samlas vänner och familjer för picknick, grillning och spontana beachvolleybollspel. Längs med strandpromenaden syns folk promenera och cykla eller slå sig ner på en bänk, klippa eller en av de många uteserveringarna för att njuta av mat och dryck medan de beundrar den glittrande solnedgången över havet.

I centrum fylls gator och torg med dofter från restauranger och caféer som lockar till sig hungriga besökare som vill avrunda dagen med en läcker middag eller en svalkande glass.

Sommarkvällarna i Varberg är en tid för avkoppling och häng med vänner och familj för att skapa minnen som kommer att leva kvar långt efter att solen har gått ner.

Grill och kvällsbad vid Ankaret

När solen sänker sig över horisonten samlas Varbergarna vid badplatsen Ankaret precis intill restaurangen Kärleksparken vid Strandpromenaden, för att grilla och umgås på en filt och ta dagens sista dopp från bryggan precis intill. När du ser ett stort ankare vet du att du har kommit rätt. Parkering finns i anslutning till badplatsen.

Minigolf

I Varberg finns det gott om minigolfbanor där man kan utmana vännerna eller familjen på en runda i kvällningen. En skön aktivitet när man vill stanna utomhus även efter stranden och hitta på något kul!

Hitta till Varbergs minigolfbanor

Takbarer

Metropoliska takbarer har smugit sig in lite här och var i vår småstadsidyll. Upplev Varberg från ovan med utsikt över fästningen, havet och dess vindlande takåsar i vår mysiga stad. Slå dig ner, hänförs över de storslagna vyerna och njut av somriga cocktails och spännande maträtter på någon av våra barer med vy!

Hitta till Varbergs takbarer

Musik

Från stora konserter vid Södra fästningshörnan med utsikt över havet till mer intima spelningar i den frodande grönskan i Societetsparken. Utbudet är både varierat och stort under sommaren och förgyller vilken sommarkväll som helst.
Spana in vilka som gästar Varberg i sommar i vår evenemangskalender!

Hitta sommarens bästa konsert

Solnedgång vid Kallbadhuset

Gillar du solnedgångar så ska du inte missa den vid Kallis. De varma färgerna bakom det anrika badhusets fasad och skuggorna som faller mellan vattnet och pålarna det står på är något som måste upplevas. Och såklart dokumenteras! Detta är en av våra mest fotograferade platser och det är lätt att förstå varför!

Långtorsdag på torget

Långtorsdag innebär skönt kvällshäng på torget i Varberg med underhållning och kvällsöppet i butikerna till 20.00.

Apelviken

Tre kilometer söder om Varbergs centrum breder härliga Apelviken ut sig. Den underbara sandstranden och de böljande sanddynorna för tankarna till sydligare breddgrader. Hit åker man för att sola och bada, surfa en blåsig dag eller äta en god middag med utsikt över havet.

Från Kusthotellet vid Kåsa och Restaurang Solviken på Destination Apelviken i norr, till &Olles längst söderut finns massvis med aktivitet och matupplevelser.

Följ bara stranden så hittar du massor av ställen som erbjuder skönt häng och det mesta i mat- och dryckesväg, från gambaspizzor och sangria hos Brittas Strandveranda, kolgrillade rätter hos John´s Place, mat och musik hos Majas till färgglada rätter i Karibisk miljö hos Monique.

Den nyöppnade lekplatsen gör att barnen kan leka långt efter läggdags i den varma sommarkvällen.

Societetsparken

Alla vägar bär till Societén när sommarvarberg sjuder av liv... Som ett nav i myllret av pubar, barer och strandkrogar ligger det anrika Societetshuset. Här hamnar de flesta förr eller senare under en utekväll.. Men innan dess kan du njuta av en picknick i den vackra parken eller något ur Parkmusikens Länk till annan webbplats. fullspäckade program!

Nakenbad på damernas och herrarnas

Packa lätt! Här behöver du inte mycket för en avkopplande kväll. Välj mellan Goda Hopp för herrar eller Skarpe Nord och Käringhålan för damer. Det enda du behöver är möjligtvis en handduk att sitta på efteråt och lite kvällsmat. För maten smakar faktiskt lite extra bra efter ett nakenbad!

Varberg har sedan lång tid tillbaka varit känt som ett nakenbadande paradis. Något som upprörde på 60-talet men idag bara är ett sätt att leva och njuta av livet i Varberg. Att vara ett med naturen och bara bada.

Nakenbadandet i Varberg uppstod när området söder om fästningen var ett stenbrott, i slutet av 1800-talet. Efter en hård arbetsdag tog arbetarna gärna ett dopp i havet men några badkläder hade de inte. Kvinnorna badade nakna eller i underkläder en bit bort.

Samma platser är nakenbad än idag.

När strandpromenaden stod klar 1912 byggdes det räcken och omklädningshytter och baden blev mer tillgängliga för allmänheten. På 30-talet infördes två veckors semester och det blev vanligare att kvinnor och män badade tillsammans på gemensamma stränder. Dock med badkläderna på!