• Väskförbud på större evenemang
    Ska du på något evenemang i sommar? Tänk på att det är väskförbud på alla större evenemang. Läs hela meddelandet
Länk till startsidan för Visit Varberg
Lekplats med studsmatta, rutschkana och koja omgiven av skog.

Lekplatser

I Varberg finns det lekplatser för alla åldrar. Lekplatserna skapar lekmiljöer som uppmuntrar alla barn till lek oavsett kön, ålder, bakgrund, förutsättningar eller funktionshinder.

Spööökitetsparken

Missa inte Spööökitetsparken som ligger i Societetsparken, vid vallgraven nedanför Varbergs fästning. Det är en utflyktslekplats med tema lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns bland annat ett spökhus, fladdermöss, spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar, studsmattor och hängmattor.

Påskbergsskogens naturlekplats

I Påskbergsskogen, inte långt från Påskbergsskolan hittar du en naturlekplats med klätterställning och en trädkoja. Här finns gungor, hinderbana, redskap för balanslek och en slags upprättstående xylofon att spela musik på. I området kring lekplatsen finns flera platser som är lämpliga för picknick och små söta kojor att leka i.

Apelvikshöjds lekplats

Här finns en lekplats med klätterställning och studsmattor varav några nedsänkta. Snurrstol, gungställning och två klättertorn med rutschbanor. Båtar för de små, grävleksaker och bra med grönytor för spring i benen. Här finns även ett litet utegym för mamma och pappa - eller så kan man bara njuta av havsutsikten.

Apelvikens utflyktslekplats

På Apelvikens utflyktslekplats precis vid havet finns ett nätlandskap, utsiktstorn, en glidmatta, två studsmattor och små plattformar att klättra upp på. Det finns även plats för lek under nätet med en spegelskallra, klätterlianer och en tillgänglig gungsits.

Håstens utflyktslekplats

På lekplatsen finns det något för alla åldrar. Skateramp, pumptrack, parkour och en jättegunga för de lite äldre. Tubrutschkana, studsmattor, hängmatta och en klätterställning som är inspirerad av dataspelet ”Donkey Kong” för de lite yngre. Här finns också en grillplats.

På Spåret i Tvååker

Välkommen till Tvååkers station, eller lekplatsen På spåret. Här hittar du gott om balans- och klätterredskap, gungor och ett tåg med tillhörande
”biljettkontor”. Litet utegym för mamma och pappa. Bra parkeringsmöjligheter i anslutning till lekplatsen och gångavstånd till ett bageri.