Länk till startsidan för Visit Varberg
Fiskeburar, fiskebåtar och sjöbodar i fiskehamnen i Träslövsläge.

Läjet - Träslövsläge

Besök Träslövsläge - eller Läjet som det lilla samhället också kallas - och insup atmosfären och upplev den pittoreska känslan av gammal fiskeby. Denna gamla fiskeplats har genom hamnutbyggnader på 1900-talet växt och är numera den största fiskehamnen i Halland.

I Läjet hittar du en mysig fisk- och skaldjursrestaurang belägen alldeles intill småbåtshamnen. En mer havsnära måltid är svår att få när man njuter av den nyfångade fisken med utsikt över vattnet.

På pizzerian kan du slå dig ner på uteserveringen vid stranden och avnjuta en pizza eller något annat gott från menyn. Den vackra utsikten och solnedgången får du på köpet!

Är du sugen på en glass så rekommenderas ett besök på glasscaféet i hamnen som har många roliga sorter att välja på. Doften av nybakade rån sprider sig i samhället och lockar besökare i en strid ström, från tidig förmiddag till kväll, under sommarhalvåret.

I anslutning till den populära badpiren vid hamnen samlas både lokala Läjesbor, sommarboende och tillfälliga besökare för en god sallad, kaffe eller något annat gott att dricka. Slå dig ner på den anspråkslösa uteserveringen under bar himmel och njut av magisk kvällssol.

Ingen hamn utan fisk! Köp med dig både nyfångad och närfångad fisk och skaldjur när du är här.

Ser du en lång kö som ringlar sig på hamnparkeringen? Då leder den garanterat till försäljningen av pinfärska havskräftor (eller "lajrhommer" som det heter på lejesmål) som kommer direkt från fiskebåten VG 65 Stjärnvik.

I Träslövsläge kan du kitesurfa, vindsurfa eller paddla SUP eller bara njuta av sol och bad från badpiren, en solvarm klippa eller den barnvänliga och långgrunda sandstranden.

Bara en liten bit från Läjet hittar du lantligt mys på Johnssons Gård med gårdsrestaurang, bageri & café, keramikverkstad, blomsteraffär med inredning, bryggeri och en stor träningsanläggning. Helt klart värt en avstickare!