Länk till startsidan för Visit Varberg
Två personer som badar bastu med havsutsikt.

Bastubad

Koppla av och njut av värmande bastubad, välgörande kalla dopp och harmonisk utsikt över vattnet. Här tipsar vi om njutbara bastubad runt Varberg!

Vi har en stark bastutradition i Sverige. Kanske på grund av våra grannars goda seder i Finland men också för att det är avkopplande, socialt och förvånansvärt hälsosamt.

Hur hälsosamt kan man då undra? Jo när vi bastar vidgas våra kärl, blodtrycket stiger och blodfetterna minskar. Värmen påverkar även immunförsvaret, hormonsystemet och nervsystemet på ett bra sätt. Många studier har också visat att om man badar bastu regelbundet så kan det ha en positiv effekt på de som lider av mildare depression, oro, muskelvärk, ångest och huvudvärk.

Kallbadhuset

Njut av ett energigivande och svalkande dopp i havet för att sen slappna av i en varm och skön bastu i Kallbadhuset med utsikt över Kattegatt. I Kallbadhuset är det nakenbad som gäller. Det förstår man inte minst när man hoppar i kallare temperaturer. Det blir mycket kallare med kläder på! Därför finns det en bastu för damerna och en för herrarna. På onsdagar, lördagar och söndagar kan man njuta av kalla bad och en varm bastu med utsikt över havet.
Läs mer på Kallbadhusets webbplats Länk till annan webbplats.

Bastuflotten i Läjet - Varbergs Bastubadare

I den mysiga lilla byn Läjet finns en bastuflotte som ligger förtöjd vid en båtplats vid Norra piren. Vedeldad bastu med plats för upp emot 8 personer och med en badstege för den som vill ta ett friskt dopp i havet.
Läs mer på Varbergs Bastubadares webbplats Länk till annan webbplats.

Bastuflotten i Norra Näs - Varbergs Bastubadare

Även i Norra Näs finns en vedeldad bastutunna vid strandkranten med plats för 6-7 personer där du kan njuta av både bastu och bad precis intill havet med familj och vänner.

Till sommaren finns det en vedeldad bastuflotte ute till havs som man med hjälp av en roddbåt tar sig ut till för att uppleva bastu med havsbad rejält.
Läs mer på Varbergs Bastubadares webbplats Länk till annan webbplats.

Sjöbastu vid Yasjön - Åkulla Outdoor Resort

I vackra Åkulla bokskogar, ute på en brygga i Yasjön, ligger en mysig sjöbastu. Den cylinderformade bastun är omgiven av skogen och sjön och går att hyra oavsett om du bor över hos Åkulla Outdoor Resort eller inte. Efter en dag med längdåkning, pulkaåkning eller vandring i Åkulla kan det vara skönt med en värmande stund i den vedeldade sjöbastun och kallbad i Yasjön.
Bastun har plats för ca 8-10 personer.
Läs mer på Åkulla Outdoor Resorts webbplats Länk till annan webbplats.

Basturitual i kallbadhuset - Varbergs Kusthotell

Njut av en äkta thalassoupplevelse med havsbad, salt och is i Varbergs Kusthotells bastu precis vid havet i deras kallbadhus.

Basturitualen leds av en bastuvärd som guidar er genom en härlig upplevelse i bastun. De börjar med att hälla vatten blandat med aromadofter på bastuaggregatet. Med hjälp av handduksviftningar får de upp en skön temperatur i bastun. Ni får sedan beroende på tema skrubba eller smörja in er med tång, salt eller is. Därefter är det dags för ett dopp i havet för att sedan avsluta med att värma er i bastun igen.
Läs mer på Varbergs Kusthotells webbplats Länk till annan webbplats.

Nakenbad för damer - Skarpe nord

Bastu med nakenbad i havet för kvinnor. Ta med både mormor, mamma och väninnan på en härlig upplevelse för både kropp och själ på en av strandpromenadens fina badplatser.
Läs mer om bastun på damernas nakenbad Länk till annan webbplats.

Nakenbad för herrar - Goda hopp

För herrar som vill bada nakna finns även badplatsen Goda hopp som ligger utmed strandpromenaden med badbrygga, klippor och bastu.