• Start
  • / Resa till och inom Varberg
Cykla

Resa till och inom Varberg

Varberg är en mindre stad med små avstånd var du än befinner dig i kommunen. Du kan enkelt promenera, cykla, åka kollektivt eller köra bil för att ta dig runt.


Till Varberg

Kollektivtrafik

Från Göteborgs centralstation med stopp i Mölndal, Åsa (inte varje tåg) och Kungsbacka går Öresundståget Länk till annan webbplats. till Varberg en till två gånger i timmen. Från Göteborg är restiden 40 minuter.

Även söderifrån går Öresundståget till Varberg. Från Malmö Centralstation med stopp i Landskrona, Helsingborg,
Ängelholm, Halmstad och Falkenberg kör tåget till vår vackra kuststad.
Tåget går en till två gånger i timmen.

Från Uddevalla och Borås går tåg dagligen. Mer information och tidtabell hittar du på Västtrafiks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kommer du lite längre inifrån landet, till exempel från Karlskrona, Kalmar eller Växjö, går det också bra att ta Öresundståget. Då tillkommer det ett byte, oftast
i Lund.

SJ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kör också till Varberg från bland annat Göteborg och Malmö. Avgångarna och på stoppen på vägen hit är dock färre än för Öresundstågen.

Obs! Glöm inte att det inte går att köpa biljett ombord på tågen och att kontoladdning på Västtrafikkort inte gäller på Öresundstågen.

Vill du ta med dig cykel på tåget? Läs om regler och priser för cykel på Öresundståget, Länk till annan webbplats. SJ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Västtrafik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Cykel

Vill du cykla till Varberg är ett alternativ den vackra och vattennära Kattegattsleden. Länk till annan webbplats. Den 395 km långa leden går hela vägen från Göteborg och ner till Helsingborg via Varberg.

Länsbussar

Hallandstrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får du enkelt överblick över linjesträckningar i Halland om du vill åka buss. I Hallandstrafikens app finns reseplanerare, hållplatser, tidtabeller, trafikinformation med mera. Använd också appen för att smidigt köpa biljetter för din resa.

Bil

E6, Europaväg 6, går från både norr och söder med avfarter precis intill Varberg. Kommer du innåt landet till eller från Stockholm kan du ta E4, Europaväg 4, till Varberg.

Det finns både parkeringshus och utomhusparkering inom kommunen vilket ger goda parkeringsmöjligheter Länk till annan webbplats..

Flyg

De närmaste flygplatserna för att ta dig till Varberg är Landvetter flygplats Länk till annan webbplats.utanför Göteborg och Halmstad flygplats Länk till annan webbplats..


Inom Varberg

Kollektivtrafik

Hallandstrafiken kör kollektivtrafiken i kommunen. För att lättast få koll på hur lokaltrafiken i Varberg fungerar rekommenderar vi Hallandstrafikens app. I appen finns reseplanerare, hållplatser, tidtabeller, trafikinformation med mera. Använd också appen för att smidigt köpa biljetter för din resa.

Från tågstationen utgår alla bussar både i tätorten och till landsbygden.
Busstationen ligger i anslutning till Varbergs station. På stationen finns även ett litet resecentrum där kan du få direkt service med information om hållplatser, tider och priser med mera av personal. Det går även att ringa Hallandstrafiken på telefonnummer 077 -133 10 30.

Cykel

I Varberg finns en hel del trevliga och spännande cykelturer. Allt från större cykelleder till mindre landsvägar, småvägar längs med havet och skogsstigar. När du cyklar
i Varberg passerar du både hav, sjöar, skog, sevärdheter och mysiga fikaställen.

Bil

I Varberg får du parkera helt gratis på kommunala parkeringar och du ska använd p-skiva. Dessa finns att köpa på Turistinformationen och i flera andra affärer i stan. P-skivan gäller inte bara i Varberg utan kan användas på många andra plaster i Sverige.

Det finns både parkeringshus och parkeringsplatser Länk till annan webbplats. utomhus
i Varberg.

Bildelning

Mobilitetstjänsten Rulla styrs via en app där du kan hyra bil en timme, en dag eller under en längre tid. Bilarna finns utplacerade runt om i Varberg.
Läs mer på Rulla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Båt

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti kör Tunaclipper till ön Anholt. Länk till annan webbplats. Tunaclipper kan också hyras av grupper för turer till danska ön Laesö. Länk till annan webbplats.

Getteröbåtarna kör från fastlandet till Getterön Länk till annan webbplats.. Här kan du hitta ditt eget paradis bland någon av öns många vikar med stränder och klippor.


Senast ändrad: 2023-05-23