Julgran

Julhandel

Att strosa längs kullerstensbelagda gator och känna doften av granris och pepparkakor samtidigt som det glimmar lite extra i var handlares fönster, det är julglädje. I Varberg finner du en levande stadskärna fylld med såväl små unika butiker som större butikskedjor. Här råder en gemytlig småstadsanda vilket gör julshoppingen mindre stressig och mer stämningsfull.

Par går på kullerstensgata i jultid

Julskyltningstävling

Varberg handels årliga julskyltningstävling äger rum under december månad med start 1:a advent. För mer information om vilka butiker dom deltar och hur du röstar, besök @varberghandel på Instagram.

Julklappar

Här kan du handla julklappar:

Trevlig shopping runt torget

Handlarna runt Varbergs torg erbjuder en spännande mix av små unika butiker och välkända kedjor. Här finns ett brett sortiment med handplockade gobitar för alla smaker. Upplev småstadscharmen genom att vandra upp- och nedför kullerstensbelagda gator samtidigt som det glittrar och glimmar i fönstrerna. Passa på att handla julklappar eller unna dig något extra till dig själv.

Mysig torghandel varje onsdag och lördag

Varberg har ett av Sveriges största torg och här arrangeras marknad varje onsdag och lördag, så också i juletid.

Galleria Trädgården - stort utbud under ett och samma tak

Varbergs fina galleria Länk till annan webbplats. ligger centralt mellan torget, fästningen och stationen. Här hittar du allt inom mode, skönhet, inredning och teknik - allt under somma tak.

Öppettider i Gallerian i jul:

Under jul har Gallerian öppet måndag - fredag kl 10-18 och lördagar 10-16.

Lokala hantverk på Hamnmagasinet

Ta en promenad längs med mysiga Sjöallén ner till Hamnmagasinet, ett varsamt renoverat kulturhus från 1874. Här hittar du i dag bland annat PM Silversmedja , Glasverk och Varbergs keramik med försäljning och öppna verkstäder. Perfekt för att inhandla unika och personliga julklappar.

Ta vägen förbi Brukstorget

Passa på att ta vägen förbi Brukstorget Länk till annan webbplats. om du är på shoppingtur i Varberg. Knappt 10 minuters bilväg från centrum finner du denna charmiga tegelbyggnad som bubblar av innovation och kreativitet. Här hittar du allt ifrån välkända butiker till modern konst, hantverk, vintage och återbruk. Personliga butiker blandas med salonger, studios och läckra matställen. De råa lokalerna andas industrihistoria och är värt ett besök i sig.

Julmys på Johnssons gård

På Johnssons gård finns många bra chanser till juliga inköp med allt från pynt och inredning till gå-bort-blommor och julklappar. Vill du skämma bort dig lite extra med en gofika eller en bit mat finns även chansen till det!

Gata med julbelysning

Julkänsla och generösa öppettider hela december

Under hela december så bjuder handeln i Varberg på lite extra mys och generösa öppettider. Njut av julstämningen när du botaniserar bland stadens butiker. Här kan du hitta klappar till nära och kära, stora som små.

Senast ändrad: 2023-11-16