Dölj meddelandet
Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Covid-19 information för dig som besökare

Covid-19 information för dig som besökare

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd. Beslutet gäller från 3 november till och med den 24 november 2020, men kan förlängas.

Lokala allmänna råd för dig som vistas i Halland

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Läs merlänk till annan webbplats


Till besökare i Halland om sjukvård samt provtagning och friskhetsintyg för covid-19

Här följer lite information om vad som gäller om du känner dig sjuk och är på tillfälligt besök i Halland.

När du känner dig sjuk kan du ringa till 1177 eller gå in på 1177.se för att få råd och stöd. Där kan du också få hänvisning till bästa sätt att söka vård om du behöver det.


Vad gör jag om jag får symtom på covid-19?

Besöker du Halland och har symtom som skulle kunna vara covid-19? Om symtomen är milda och du inte har så långt hem, är det alltid bäst att försöka ta sig hem. Tänk på att inte åka buss eller tåg – egen bil är bäst för att inte riskera att smitta andra.

Du kan också boka självprovtagning via 1177.se:
https://www.1177.se/Halland/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/provtagning-covid-19-halland/länk till annan webbplats

Om du har behov av vård, är du alltid välkommen att ringa 1177 för att få råd om vart du kan vända dig.

Kan jag göra antikroppstest eller få friskhetsintyg i Halland?

Om du besöker Halland och vill ha ett intyg om att du inte är sjuk finns privata vårdgivare som provtar dig som inte har symtom.
Folkhälsomyndigheten hänvisar på sin webbplats till några vårdgivare som genomför provtagning för reseintyglänk till annan webbplats

Region Hallands vårdcentraler erbjuder också antikroppstester.

Mer om covid-19

Läs gärna om Region Hallands arbete med covid-19 här: https://www.regionhalland.se/om-region-halland/smittskydd/information-om-det-nya-coronaviruset/  länk till annan webbplats

For visitors travelling to Sweden during the covid-19 pandemic:

https://www.krisinformation.se/en/hazards-and-risks/disasters-and-incidents/2020/official-information-on-the-new-coronavirus/visiting-sweden-during-the-covid-19-pandemiclänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-11-05