Länk till startsidan för Visit Varberg
Martin Jacobson - Evenemang.jpg
  -  

En dröm om rosor och fjärilar med Martin Jacobson

Information

Datum:
13 juni - 25 augusti
Plats:
Varbergs konsthall
Adress:
Engelbrektsgatan 7, 432 41 Varberg, Sweden

Alla tillfällen

I sommar presenterar Varbergs konsthall separatutställningen En dröm om rosor och fjärilar med Martin Jacobson.

I Martin Jacobsons bilder dras vi in i ett flöde av drömmar och mytologier. Bilderna är fyllda av människogestalter, djur, arkitektoniska former och natur. Färgerna är starkt kulörta och ofta uppskruvade vilket skapar en känsla av overklighet. Motiven med dess kontrastrika färger tycks vara både bekanta och obekanta på samma gång.

Jacobsons arbetsprocess startar vanligtvis i botaniserandet bland äldre bildvärldar i form av reklam, illustrationer, vykort och reproduktioner av konstverk. Ofta är de från mitten av 1800-talet och framåt; tiden för populärkulturens barndom. Han söker efter arketypiska motiv och teman som för honom tycks laddade med kollektiva minnen och associationer. Bilderna läggs ihop till collage som sedan blir förlagor till hans målningar.

Fram träder en fragmentarisk och surrealistisk bildvärld, igenkännbar och familjär men lika ofta okänd, mörk och suggestiv. Romantiska bildelement blandas med obehagliga och teatraliska. Ofta är det en scen som utspelar sig där vi som betraktare antingen dras in i det som pågår, eller lämnas utanför. Bilderna ruvar på något som precis är, eller inte är, inom räckhåll. Likt känslan av att drömma.

Läs mer om utställningen på varbergskonsthall.se 

Information

Datum:
13 juni - 25 augusti
Plats:
Varbergs konsthall
Adress:
Engelbrektsgatan 7, 432 41 Varberg, Sweden

Alla tillfällen