Dölj meddelandet
Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020.
Läs mer
Choose language
Other:
Strandpromenden

Strandpromenaden

Från Varbergs fästning längs havet ända till ner till Kusthotellet slingrar sig den fyra km långa Strandpromenaden. Perfekt för den promenadsugna.

Strandpromenaden i Varberg slingrar sig från Varbergs fästning i norr till Apelvikens strand i söder. Promenaden anlades år 1912 av ”Sällskapet Varbergs Strandpromenader” och är cirka 4 km lång. Njut av den friska doften av hav, salt och tång när du promenerar längs klipporna, sandstränderna och de världsberömda nakenbaden – Käringhålan, Skarpe Nord (för damer) och Goda hopp (för herrar). Längs med strandpromenaden finns möjlighet till sittplatser, bad och under sommartid finns tillgång till toaletter och servering. Stanna till i Kärleksparken och njut av en glass eller lite mat och dryck.

Strandpromenaden 100 år

Nio av männen på fotot är betydelsefulla stadsbor som med doktor Johan Severin Almer i spetsen bildade Sällskapet Warbergs Strandpromenader. Doktor Almer arbetade på Apelvikens Kustsanatorium (i dag Varbergs Kusthotelllänk till annan webbplats) som han själv grundade. Man kan förstå att männen ser stolta ut – de har varit med om att skapa en promenad som få europeiska städer kan skryta med!

strandpromenadens grundare
Senast ändrad: 2020-12-15