Choose language
Other:
Strandpromenden

Strandpromenaden

Från Varbergs fästning längs havet ända till ner till Kusthotellet slingrar sig den fyra km långa Strandpromenaden. Perfekt för den promenadsugna.

Strandpromenaden i Varberg slingrar sig från Varbergs fästning i norr till Apelvikens strand i söder. Promenaden anlades år 1912 av ”Sällskapet Varbergs Strandpromenader” och är cirka 4 km lång. Njut av den friska doften av hav, salt och tång när du promenerar längs klipporna, sandstränderna och de världsberömda nakenbaden – Käringhålan, Skarpe Nord (för damer) och Goda hopp (för herrar). Längs med strandpromenaden finns möjlighet till sittplatser, bad och under sommartid finns tillgång till toaletter och servering. Stanna till i Kärleksparken och njut av en glass eller lite mat och dryck.

Strandpromenaden 100 år

Nio av männen på fotot är betydelsefulla stadsbor som med doktor Johan Severin Almer i spetsen bildade Sällskapet Warbergs Strandpromenader. Doktor Almer arbetade på Apelvikens Kustsanatorium (i dag Varbergs Kusthotell Länk till annan webbplats.) som han själv grundade. Man kan förstå att männen ser stolta ut – de har varit med om att skapa en promenad som få europeiska städer kan skryta med!

strandpromenadens grundare
Senast ändrad: 2020-12-15