Choose language
Other:
Strand.

Strandguide

Har du svårt att veta vilken strand du ska välja för bad, surf eller lek? Här i våran strandguide kan du läsa om stränderna och hitta den som passar dig bäst!

Varberg har salt, fint vatten och härliga stränder. Oavsett om du väljer att bada eller surfa finns det flera platser att ställa fikakorgen på. Det sägs att i Varberg slutar rivieran. De mjuka sandstränderna övergår i vackra klippor. Härliga kontraster och alltid med salta vågor att kasta sig i.

Apelviken

apelvikens strand

Apelviken är en mycket stor och lång sandstrand med klippor i norr och en badbrygga i söder. Här finns affär, restauranger, kiosker och bangolf. Detta är surfarnas paradis, men var uppmärksam på om röd flagg är hissad under blåsiga dagar (farliga strömmar kan förekomma).

Poolviken

pool hos apelvikens camping

Poolviken är en anläggning vid Apelvikens Camping som är öppen för alla. Ingång från campingen eller från strandpromenaden.

Den uppvärmda poolen är 30 meter lång och 1,20 m djup överallt. Vill du sola finns det 300 solstolar att välja bland.

Alla är välkomna och incheckade gäster på apelviken.se har gratis inträde. För övriga gäster till poolområdet kostar det 50 kronor för vuxna och 35 kronor för barn.

Restaurang och toaletter finns.

Barnens Badstrand

barnens badstrand

Precis vid Kallbadhuset ligger denna mycket barnvänliga sandstrand med långgrunt vatten. Toaletter och kiosk finns i anslutning till stranden.

Längst med piren, norr om Kallbadhuset finns ett nybyggt trädäck med en ramp ut i vattnet som gör det lättare att bada för dig som använder rullstol och rullator.

Fästningabdet

Fastningsbadet

Fästningsbadet med soldäck, badbrygga och hopptorn är en ny mötesplats i Varberg. Badet ligger ute på Fästningspiren och erbjuder plats för både sol, bad, hopp och lek på djupt vatten - mitt i centrum.

 

Björkäng

björkängs badstrand

Stor sandstrand i anslutning till Björkängs Camping. Nära till affär, kiosk, servering och minigolf. Beachvolley nät finns på stranden.

På stranden finns också ett avgränsat område speciellt för kitesurfing.

Träslövsläge

träslövsläges strand

Stor sandstrand med bryggor. Barnvänligt med gungor, rutschkana och volleybollnät. Nära till kiosk och gatukök. Toaletter finns.

Stranden är också en populär surfingspot och under vissa tider på året finns möjlighet att hyra utrustning på plats. Observera kommunens ordningsbestämmelser för kitesurfing vid stranden.

Kåsa (Lilla Apelviken)

kåsa sandstrand framför kusthotellet

Sandstrand med inslag av klippor. Närhet till hotell, restaurang, kiosk, Boccia, Boule och camping. Även uthyrning av strandspel. Djupa dräkt (Ankaret)

ankaret badplats med bryggor

Klippig strand med två badbryggor. Här finns en stor yta som passar bra för grillning och det ligger nära Kärleksparkens servering.

Ungdomarnas favoritställe på sommarkvällar. Du vet att du har kommit rätt när du ser ett stort ankare. Parkering finns i anslutning till badplatsen.

För damer: Skarpe nord

skarpenord nakenbad

Nakenbad för damer med två badbryggor.
Dusch- bastu- och toalettbyggnad.

Öppet året runt. Bastun är öppen tisdag och fredag 17-19. 

För damer: Käringhålan

käringhålan nakenbad

Klippig badplats med nakenbad för damer. Torrklosett finns.

 

 

För herrar: Goda hopp

godahopp nakenbad

Nakenbad för herrar med badbrygga, klippor och bastu.

Lördagar och Söndagar hela året 10.00-12.00
Onsdagar from Maj- tom Sept 16.00-18.00
Övriga onsdagar under året 13.00-15.00

Simstadion

simstadionvarberg

50 meter havsvattenbassäng med 8 banor, trampoliner, barnbassäng, bastu, kiosk och café. Öppet dagligen under sommarsäsongen.Getterön - Första vik

getterönförstavik

På Getterön Första vik finns fin sandstrand, klippbad och bryggor. Det är barnvänligt med både gungor och rutschbana.
Här finns även kiosk och restaurang Hattaviken. Det ligger i nära anslutning till småbåtshamnen där båtar går fram och tillbaka till Varbergs centrum.


Getterön - Andra vik

getterönandravik

En mindre badplats precis intill första vik med badbrygga och klippbad. Det ligger en liten parkering intill. Är det fullt går det också bra att parkera vid första vik och promenera över klipporna till andra vik.

Getterön - Tredje vik

getterönfjärdevik

Getteröns Tredje vik erbjuder en mindre sandstrand med inslag av klippor. Den ligger i nära anslutning till Getteröns Camping.
Toaletter finns.
För närvarande är detta kommunens enda hundbad.

Getterön - Fjärde vik

getterönfjärdevik

Härlig sandstrand med badbryggor och klippor. Stranden har en kiosk, toaletter och ligger i nära anslutning till Getteröns Camping och minigolfbana.

Getterön - Femte vik

getterön femtevik barn på stranden

Barnvänlig sandstrand där det även finns klippor. Lekplats, toaletter och kiosk i nära anslutning.Kärradal

kärradal

Karradal erbjuder sandstrand, klippor och brygga. En härlig barnvänlig strand i toppskick. Det är långgrunt vilket gör att vattnet ofta blir varmt tidigt. I anslutning till stranden finns det toaletter öppna under sommarmånaderna. I närheten finns Kärradals camping med affär och restaurang.

Fungerar även bra för vindsurfing och kitesurfing.

Espevik

espevik

Här hittar du både sandstrand och klippor. Toalett och kiosk finns nära stranden. Här ligger även Espeviks camping och en minigolfbana.

Bua

bua

I Bua kan du välja mellan mellan sandstrand, klippor och badbryggor. 

Stråvalla strand

stråvalla strand

En barnvänlig långgrund sandstrand. Här finns gungor för den som vill ha ett paus från badet.Var hittar jag stränderna?

Först ser du en översiktskarta över de flesta stränderna i kommunen. Längst ner kan du se en karta med exakta positioner.

karta över varbergs badplatser
Senast ändrad: 2019-01-24