Choose language
Other:
Bad

Strandguide

Varberg har salt, fint vatten och härliga stränder. Oavsett om du är ute efter bad, strandlek eller surfing finns det flera platser att ställa fikakorgen på. Det sägs att i Varberg slutar rivieran. De mjuka sandstränderna övergår i vackra klippor. Härliga kontraster och alltid med salta vågor att kasta sig i. Har du svårt att veta strand? Här i våran strandguide kan du läsa om stränderna och hitta den som passar dig bäst!

Apelviken

Apelviken


Apelviken är en stor och lång sandstrand med klippor i norr och en badbrygga i söder. Här finns affär, restauranger, kiosker och bangolf. Apelviken är surfarnas paradis! Men var uppmärksam på om röd flagg är hissad under blåsiga dagar (farliga strömmar kan förekomma).

Barnens Badstrand

Barnens badstrand


Precis vid Kallbadhuset ligger Barnens Badstrand som är en barnvänliga sandstrand med långgrunt vatten. Perfekt för barn som vill bygga sandslott, plaska och leka. Toaletter och kiosk finns i anslutning till stranden.

Längst med piren, bredvid Kallbadhuset finns ett nybyggt trädäck med en ramp ut i vattnet som gör det lättare att bada för dig som använder rullstol och rullator.

Fästningabdet

Fästningsbadet


Fästningsbadet med soldäck, badbrygga och hopptorn stod klart 2018. Badet ligger ute på Fästningspiren och erbjuder plats för både sol, bad, hopp och lek på djupt vatten - mitt i centrum. Hopptornet är 3,75
meter högt - perfekt för den
modiga badaren. Badet passar sig för
större barn och ungdomar.

Ankaret (Djupa dräkt)

Ankaret


Ankaret är en klippig strand med två badbryggor. Här finns en stor yta som passar bra för grillning och det ligger nära Kärleksparkens servering.

Detta är ungdomarnas favoritställe på sommarkvällarna. När du ser ett stort ankare vet du att du har kommit rätt. Parkering finns i anslutning till badplatsen.

För damer: Skarpe nord

Skarpe nord


För damer som föredrar att bada utan någonting mellan kroppen och havet finns två bad att välja mellan. Det ena är Skarpe nord som är endast för damer med två badbryggor.
Dusch- bastu- och toalettbyggnad finns i anslutning till badplatsen.

Här hålls det öppet året runt för den modiga som gärna doppar sig på vintersäsongen också. Bastun är öppen tisdag och fredag 17-19. 

För damer: Käringhålan

Käringhålan


Det andra nakenbadet för damer är Kärringhålan. Det är en klippig och mysig badplats. Torrklosett finns.

För herrar: Goda hopp

Goda hopp


För herrar som vill bada nakna finns Goda hopp är ett nakenbad för herrar med badbrygga, klippor och bastu.

Det håller öppet lördagar och söndagar hela året 10.00-12.00, onsdagar maj- september 16.00-18.00.
Övriga onsdagar under året 13.00-15.00

Träslövsläge

Träslövsläge


I Träslövsläge hittar du denna stora sandstrand med bryggor. Det är en barnvänlig strand med gungor, rutschkana och volleybollnät. Här är det nära till kiosk, gatukök och toaletter finns.

Stranden är också en populär surfingspot och under vissa tider på året finns möjlighet att hyra utrustning på plats. Observera kommunens ordningsbestämmelser för kitesurfing vid stranden.

Simstadion

Simstadion


Simstadion är en 50 meter havsvattenbassäng med 8 banor, trampoliner och barnbassäng. Här finns även bastu, kiosk och café. Simstadion håller öppet dagligen under sommarsäsongen.

Getterön - Första vik

Första vik

På Getterön Första vik finns fin sandstrand, klippbad och bryggor. Det är barnvänligt och här finns både gungor och rutschbana.
Det finns även kiosk och restaurang Hattaviken. Det ligger i nära anslutning till småbåtshamnen där båtar går fram och tillbaka till Varbergs centrum.


Getterön - Andra vik

Andre vik


Andra vik är en mindre badplats precis intill första vik med badbrygga och klippbad. En perfekt plats för krabbfiske.
Det ligger en liten parkering intill. Är det fullt går det också bra att parkera vid första vik och promenera över klipporna till andra vik.

Getterön - Tredje vik

Tredje vik


Getteröns Tredje vik erbjuder en mindre sandstrand med inslag av klippor. Den ligger i nära anslutning till Getteröns Camping. Det finns toaletter.

För närvarande är Tredje vik kommunens enda hundbad.

Getterön - Fjärde vik

Fjärde vik


På Fjärde vik finns härlig sandstrand med badbryggor och klippor. Stranden har en kiosk, toaletter och ligger i nära anslutning till Getteröns Camping och minigolfbana.

Getterön - Femte vik

Femte vik


Femte vik är en barnvänlig sandstrand där det även finns klippor. Lekplats, toaletter och kiosk i nära anslutning.

Kåsa (Lilla Apelviken)

Kåsa strand


Kåsa är en sandstrand med inslag av klippor. Här finns närhet till hotell, restaurang, kiosk, Boccia, Boule och camping. Här kan du även hyra strandspel om du tröttnar på att bada. 

Kärradal

Kärradal


Kärradal erbjuder sandstrand, klippor och brygga. En härlig barnvänlig strand i toppskick. Det är långgrunt vilket gör att vattnet ofta blir varmt tidigt. I anslutning till stranden finns det toaletter öppna under sommarmånaderna. I närheten finns Kärradals camping med affär och restaurang.

Fungerar även bra för vindsurfing och kitesurfing.

Espevik

Espevik


Här hittar du både sandstrand och klippor. Toalett och kiosk finns nära stranden. Här ligger även Espeviks camping och en minigolfbana.

Bua

Bua strand


I Bua kan du välja mellan mellan sandstrand, klippor och badbryggor.

Stråvalla strand

Stråvalla strand


En barnvänlig långgrund sandstrand. Här finns gungor för den som vill ha ett paus från badet.

Björkäng

Björkäng strand


I anslutning till Björkängs Camping hittar du en stor sandstrand. Det är nära till affär, kiosk, servering och minigolf. Beachvolleynät finns på stranden för den som är sugen på att varva bad med en match eller två.

På stranden finns också ett avgränsat område speciellt för kitesurfing.

Poolviken

Apelvikens poolområde


Poolviken är en anläggning vid Apelvikens Camping och är öppen för alla. Ingångar finns från campingen och strandpromenaden.

Den uppvärmda poolen är 30 meter lång och 1,20 m djup överallt. Vill du sola finns det 300 solstolar att välja bland. Restaurang och toaletter finns.

Var hittar jag stränderna?

Först ser du en översiktskarta över de flesta stränderna i kommunen. Längst ner kan du se en karta med exakta positioner.

karta över varbergs badplatser
Senast ändrad: 2019-08-02