Dölj meddelandet
Vi måste alla hjälpas åt att minska smittspridningen av covid-19. Här hittar du de råd och rekommendationer som gäller för besökare.
Läs mer
Choose language
Other:
Naturum

Naturum Getterön

Naturum i kanten av Getteröns naturreservat är Varbergs näst mest besökta turistmål efter Varbergs fästning. Över 80 000 människor besöker fågelreservatet varje år, för att inte nämna alla tusentals fåglar som tycker att Getterön är ett underbart ställe.

På Naturum Getterön får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format det område du befinner dig i.

Fågelreservatet är viktigt för flyttfåglarna under både höst och vår. Här vilar de ut under sin långa färd, äter upp sig och får nya krafter.

Även om Naturum Getterön är enormt populärt bland ornitologer, är det först och främst den breda publiken som reservatet vänder sig till. För att delta i aktiviteter som fågelguidning, föreläsningar eller barnprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. behöver man inga förkunskaper om fåglar.

Programmet varierar med årstider men två aktiviteter är återkommande under året; "Fågelmorgon" på lördagar och "Här och nu i reservatet" på söndagar.

Fågelmorgon
Vill du lära dig mer om fåglar? Följ med ut och bekanta dig med det unika fågellivet i Getteröns naturreservat. Guidningen anpassas efter deltagarnas intresse och kunskapsnivå. Fri entré. Ingen föranmälan.

Här och nu i reservatet
Hur många fågelarter kan man hitta från panoramafönstret på en dryg halvtimme? Följ årstidernas växlingar genom att titta på fågellivet. Guidningen börjar med en kort introduktion i utställningen. Ingen föranmälan. Fri entré.

För att få ut mest av din fågelskådning är det bra om du har med dig kikare, fågelbok samt krysslista och penna. Men det går också fint att låna fågelskådningsutrustning på Naturum och ge dig ut på en upptäcktsfärd.

På Naturums blogg, kan man följa naturens gång under hela året. Bloggen hittar du på www.naturumgetteron.se Länk till annan webbplats.

Naturum Getterön
Lassavägen 1
432 93 Varberg

E-post: info@naturumgetteron.se
Telfonnummer: 0340 - 875 10

Senast ändrad: 2021-09-10