Naturum

Naturum Getterön

Naturum Getterön är ett av Varbergs största besöksmål med mer än
80 000 besökare varje år. Getteröns naturreservat hyser massor av häftiga karaktärsfåglar såsom pilgrimsfalk, skärfläcka och skäggmes. Både fåglar och människor tycker att det här är en underbar plats!

På Naturum får du information om allt som handlar om natur och djur.
Fåglar är deras absoluta specialitet och platsen är en av Sveriges toppdestinationer för fågelskådning. Hit kommer alla slags besökare - fågelskådare och barnfamiljer men också de som bara vill besöka caféet och ta en fika och njuta av den otroliga utsikten.

Reservatet är en viktig plats för häckande fågelarter och havsörnar och pilgrimsfalkar gör dagliga besök för att hitta något att äta. Från november till februari matas havsörnar och som besökare kan man delta i den populära aktiviteten "Örnmorgon".

Alla är välkomna - oavsett förkunskaper - och önskar man delta i aktiviteter som fågelguidning, föreläsningar eller barnaktiviteter så ta del av Naturums fullständiga program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på deras hemsida och programmet varierar efter säsong.

Om du redan har kikare, fågelbok och krysslista har du säkert redan med dig dessa när du skådar fåglar. Om inte, så går det alldeles utmärkt att låna kikare och fågelbok på Naturum för din upptäcktsfärd bland fåglarna på reservatet.

På Naturums blogg görs dagliga uppdateringar under högsäsongen (mars-oktober) och man kan följa naturens gång under hela året. Bloggen hittar du på Naturums hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Naturum Getteröns Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Naturum Getterön
Lassavägen 1
432 93 Varberg

E-post: info@naturumgetteron.se
Telfonnummer: 0340 - 875 10

Senast ändrad: 2023-02-23