Choose language
Other:
röd pelargon

Foto: Eva-Lena Johnsson

Johnssons Gård

Ett annorlunda och trevligt besöksmål på landet, som går i matens, hantverkets och hälsans tecken.

Johnssons Gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , 7 kilometer söder om Varberg och ett par kilometer öster om mysiga Träslövsläge, är en mysig gård på landet med flera olika verksamheter där de på ett personligt sätt skapar förutsättningar för en ny, modern och lantlig tradition i de gamla ladugårdarna.

Besök gärna gården och dess olika verksamheter – det är på lagom cykelavstånd från stan och en fin avstickare från Kattegattleden!


Utanför en del av det gamla tjurstallet har nya gårdsrestaurangen Spiserietlänk till annan webbplats öppnat. Nya krögarna Peter Halldén och Linus Boman har installerat sig med ny meny, ny miljö och mer generösa öppettider.
Spiseriet betecknar sig som ett nordiskt kök med lokala, ekologiska råvaror och med traditionella tillagningsmetoder med fokus på våra rökgrillarna. De jobbar med visionen om noll svinn och ett hållbart arbete för att värna om framtiden för våra barn.

Tjejerna inne på Sikta Stenugnsbagerilänk till annan webbplats erbjuder allt från långjästa surdegsbröd, sötebröd, tårtor, konfektyr och något matnyttigt. Här serveras frukost, fika och något lätt till lunch. Så smaskigt att ha detta på gården!

Bageriet består av en stor produktionsdel och en butik med café. Allt de säljer har de tillverkat själva med så rena, närproducerade råvaror som möjligt – noga utvalda och helst ekologiskt odlade – för att sätta minsta möjliga avtryck på miljön.

I gårdens gamla tjurstall jobbar Ulrika Weijmerlänk till annan webbplats med tillverkning av keramik. Här har skett en total omvandling från mörk ladugård till en ljus, charmig butik med tillhörande stor keramikverkstad. Inredningen tar oss tillbaka till gårdens ursprung med bjälkar av gammalt virke.

Här köper du handgjord brukskeramik och unika föremål.

Kom och träna som en riktig farmare! Hos Golden Wellness Event & Träninglänk till annan webbplats kavlar man upp ärmarna, köttar & kör och ger varandra high five. Här kan du träna på dina egna villkor, men också ha riktigt roligt med jobbet & kompisarna.  

Man ska kunna träna upp sig och verkligen utmana sig själv i Bonnaracet, SuperStars eller Varbergs nyaste hinderbana utomhus – ca 300 meter med många naturhinder och andra kluriga hinder att ta sig förbi! Dessutom finns ett utomhusgym och en 300 kvm stor träningslokal inne i ladugården med omklädningsrum & gott om plats för all sorts träning och events.

NackhelleHemlänk till annan webbplats är en mysig blomster- och inredningsaffär som i största möjliga mån säljer närodlade plantor, blomsterarrangemang efter säsong, trädgårdsprodukter och inredning i lantlig stil.

Butiken håller till i gamla Studio Boxx samt utomhus på innergården. Här hittar du blomman för dagen och annorlunda små ting till hemmet.

Subbe Bryggerilänk till annan webbplats, med Martin Sunesson i spetsen har installerat sig på gårdens bryggeri, så nu har det åter börjat bubbla i det gamla mjölkrummet. De första ölen är klara och fler är på gång. Två öl säljs nu på Systembolaget och många restauranger runt om i Varberg, men ambitionerna är större än så… More to come.

I en del av det gamla kostallet huserar konstnär Eva Otterströmlänk till annan webbplats. Här har hon sin ateljé och även en liten gallerihörna där man kan få kika in i när hon är på plats.

Med måleri och grafik skapar Eva enkla och kärnfulla figurer som sätter människan i centrum och, som genom ett gediget samhällsengagemang, är tänkta att skapa eftertanke hos andra. 

Senast ändrad: 2019-07-17