Dölj meddelandet
Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november.
Läs mer
Choose language
Other:
Åkulla höst

Åkulla bokskogar

Åkulla Bokskogar kallas också centralhalländska bokskogsområdet. Det ligger öster om Varberg och omfattar 50 km2. Ett oerhört naturskönt område med fina utsiktsplatser och ett tjugotal sjöar.

Inom området finns mycket goda fiskemöjligheter och unika sevärdheter som Bexells talande stenar och Bockstens mosse där Bockstensmannen hittades.

Här finns trivsamma besöksmål som bland annat Öströö Fårfarm, Ästad gamla skola (museum), Emmastugan (hembygdsgård), Ästad Vingård och Stigs MC & Motormuseum.

Åkulla Outdoor Resort erbjuder café, restaurang, hotell, bed & breakfast, stugor, vandrarhem, ställ- och tältplatser. Runt anläggningen finns också märkta vandringsleder och skidspår på vintern. Vintertid är skidspåren täckta med konstsnö och är en populär aktivitet för både proffsåkare och amatörer.

Naturkartan.selänk till annan webbplats finns en friluftsguide över Åkulla Bokskogar med mängder av intressanta leder och besöksmål.

Läs mer om Åkulla bokskogar på www.akullabokskogar.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-08-14