Choose language
Other:

Resa till och inom Varberg

Till Varberg

När man ska till en ny stad är det inte alltid så lätt att veta hur man tar sig dit på bästa sätt. Här kan du läsa om de olika alternativen - kollektivtrafik, cykel, bil eller flyg. Vad passar dig bäst?

Kollektivtrafik

Från Göteborgs centralstation med stopp i Mölndal, Åsa (inte varje tåg) och Kungsbacka går Öresundstågetlänk till annan webbplats till Varberg en till två gånger i timmen. Från Göteborg är restiden 40 minuter.

Även söderifrån går Öresundståget till Varberg. Från Malmö Centralstation med stopp i Landskrona, Helsingborg,
Ängelholm, Halmstad och Falkenberg kör tåget till vår vackra kuststad.
Tåget går en till två gånger i timmen.

Kommer du lite längre inifrån landet, till exempel från Karlskrona, Kalmar eller Växjö, går det också bra att ta Öresundståget. Då tillkommer det ett byte, oftast
i Lund.

SJlänk till annan webbplats kör också till Varberg från bland annat Göteborg och Malmö. Avgångarna och på stoppen på vägen hit är dock färre än för Öresundstågen.

Obs! Glöm inte att det inte går att köpa biljett ombord på tågen och att kontoladdning på Västtrafikkort inte gäller på Öresundstågen.

Vill du ta med dig cykel på tåget? Läs om regler och priser för cykel på Öresundstågetlänk till annan webbplats och SJ.

Cykel

Vill du cykla till Varberg är ett alternativ den vackra och vattennära Kattegattsleden.länk till annan webbplats Den 395 km långa leden går hela vägen från Göteborg och ner till Helsingborg via Varberg.

Bil

E6, Europaväg 6, går från både norr och söder med avfarter precis intill Varberg. Kommer du innåt landet till eller från Stockholm kan du ta E4, Europaväg 4, till Varberg.

Det finns både parkeringshus och utomhusparkering inom kommunen vilket ger goda parkeringsmöjligheterlänk till annan webbplats.

Flyg

De närmaste flygplatserna för att ta dig till Varberg är Landvetter flygplats länk till annan webbplatsutanför Göteborg och Halmstad flygplatslänk till annan webbplats.

Packa


Inom Varberg

Varberg är en mindre stad med små avstånd var du än befinner dig i kommunen. Du kan enkelt promenera, åka med kollektivtrafiken, cykla, köra bil eller åka båt mellan platserna här.

Kollektivtrafik

Hallandstrafiken kör kollektivtrafiken i kommunen. För att lättast få koll på hur lokaltrafiken i Varberg fungerar rekommenderar vi Hallandstrafikens app. I appen finns reseplanerare, hållplatser, tidtabeller, trafikinformation med mera. Använd också appen för att smidigt köpa biljetter för din resa.

Från tågstationen utgår alla bussar både i tätorten och till landsbygden.
Busstationen ligger i anslutning till Varbergs station. På stationen finns även ett litet resecentrum där kan du få direkt service med information om hållplatser, tider och priser med mera av personal. Det går även att ringa Hallandstrafiken på telefonnummer 077 -133 10 30.

Cykel

I Varberg finns en hel del trevliga och spännande cykelturerlänk till annan webbplats. Allt från större cykelleder till mindre landsvägar, småvägar längs med havet och skogsstigar. När du cyklar
i Varberg passerar du både hav, sjöar, skog, sevärdheter och mysiga fikaställen.

Bil

I Varberg får du parkera helt gratis på kommunala parkeringar och du ska använd p-skiva. Dessa finns att köpa på Turistinformationen och i flera andra affärer i stan. P-skivan gäller inte bara i Varberg utan kan användas på många andra plaster i Sverige.

Det finns både parkeringshus och parkeringsplatserlänk till annan webbplats utomhus
i Varberg.

Båt

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti kör Tunaclipper till ön Anholt.länk till annan webbplats Tunaclipper kan också hyras av grupper för turer till danska ön Laesö.länk till annan webbplats

Getteröbåtarna kör från fastlandet till Getterönlänk till annan webbplats. Här kan du hitta ditt eget paradis bland någon av öns många vikar med stränder och klippor.

Senast ändrad: 2020-10-09