Choose language
Other:

Evenemangssommaren 2017

Under högsäsong flerdubblas befolkningen i Varberg och evenemangen avlöser varandra. Här är några tips på vad du kan hitta på i sommar!

Långtorsdagar 29 juni

Varje torsdag mellan den 29 juni - 10 augusti är det 900 meter skönt häng i centrala Varberg & kvällsöppet i butikerna. Kl. 17.00-21.00. Läs mer

Parkmusiken 28 juni - 6 augusti

Under sommarmånaderna bjuds det på livemusik och kultur onsdag-söndag från scenen i Socitetsparken. Lokala akter blandat med etablerade artister i olika genres. Fri entré för alla på de konserter som Kulturavdelningen arrangerar.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pride Varberg 1 juli

Varbergs egen kärleksfest går av stapeln lördagen den 1 juli i Societetsparken. Håll utkik på hemsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster efter program och artister Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Medeltidsdagarna 1-2 juli

Upplev medeltiden i Varbergs fästnings unika miljö! Under två dagar sjuder hela fästningsområdet av liv när riddare och musikanter, repslagare och bågskyttar, smeder, krämerskor, gycklare, jungfrur och många, många andra från när och fjärran bjuder in till en myllrande och färgsprakande medeltidsupplevelse.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tommy Körberg 4-11 juli

Tradition på Fridas där det nu blir 15e sommaren för Tommy Körberg. Uppträdande 4-6 juli och 10-11 juli.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nordisk seglats 5-7 juli

Varberg blir första delmålet i Nordisk Seglats tävling med ett 20-tal fartyg från 1800- och 1900-tals segelskepp. En vänskaplig kappsegling som varje år seglar med traditionellt riggade segelfartyg mellan värdhamnarna i Danmark, Sverige och Norge. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Musik i ladan 6-18 juli

Magiska musikkvällar i ladan hos Strömma Farmlodge. I sommar kommer vi att kunna se Magnus Carlson, Säkert och Mikael Wiehe. Konserterna börjar normalt 20.30 och buss-biljetter till Strömma finns att köpa.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

123 SCHTUNK 12-30 juli

Improviserad teaterfest där allt kan hända! Varje kväll utmanar dessa tre clowner världsdramatiken, sig själva och dig i en föreställning kryddad med massor av musik. I år tar de sig an Ett drömspel av August Strindberg.
12-30/7 ons, tors, fred. kl. 19:00, lörd och sönd. kl. 18:00. Lördag 15/7 kl.19:00.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Laleh 14 juli

Laleh gästar Varberg i sin efterlängtade sommarturné. Det blir en färgsprakande show med explosiv popglädje i sommarkvällen. "Bara få va mig själv", "Aldrig bli som förr", "Live tomorrow" "Some die young" och "Goliat" är bara några av de älskade låtarna.
18.00 i Societetsparken.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Varbergsloppet 15 juli

Varje sommar sedan 1982 har varbergsbor, hallänningar och gästande sprungit motionslopp med start och mål vid Varbergs fästning. Varbergsloppets erkänt vackra bana är 10 km med tidtagning. Banan börjar med ett varv runt fästningen, tar sedan en sväng i Varbergs stadskärna, fortsätter upp genom Påskbergsskogen och ut mot havet längs Apelviksåsen, tar sedan en runda ut mot Subbe fyr och avslutas med Strandpromenaden längs havet. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Makrillfestivalen 15 juli

Festivalen bjuder på upplevelser för alla åldrar. Här kan man äta paradrätten stekt makrill med potatismos, njuta av musik från Musikalartisten Peter Johansson med orkester. Sedan dans till underhållningsbandet Haaks från kl 21. Roa Dig på festivalområdet, spela på tombola och besök konsthantverkarna som visar och säljer sina alster. Ta med barnen till minitivolit eller till ett besök på Sjöräddningsbåten, som ligger i hamnområdet.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hallifornia 20-22 juli

Mitt under högsommaren förvandlas området kring Varbergs Fästning till en mötesplats för alla som vill vara en del av vår gemenskap. Området fylls av aktiviteter, musik, mat och fest för den som är intresserad av att testa någonting nytt, umgås eller bara njuta av den fantastiska atmosfären.

Genom Hallifornia främjas den nya kustkulturen i Varberg och Halland. En kultur som omfattar vatten-, street- och actionsporter, dans, yoga, musik, performance och konst.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Västkusteffekten 22 juli

Västkusteffekten är fem vänner/komiker som gillar varandra både utanför och på scen, även om Henrik Hjelts och Mikael Tornvings kärlek kan vara lite brysk ibland, och således kommer komikerna även uppträda både var för sig och tillsammans. När Ann Westin står på scenen går ingen säker och Anna Blombergs karaktärer gör sitt bästa för att prata förstånd i övriga medverkande, men alla som sett Tobias Persson i en Ö&B-reklam inser att det kan bli svårt.
Majas vid havet, 22 juli 19.00-21.30.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Badjävlar 24 juli

Åtta av landets största komiker under en och samma kväll.
Henrik Schyffert, Nour El Refai, Soran Ismail, Fredrik Lindström, Emma Knyckare, Johan Rheborg, David Batra Måns Möller ser vi på scen denna afton i Varberg.
Societetsparken, 24 juli 20.00
Läs merlänk till annan webbplats

Moneybrother 29 juli

Populära Moneybrother kommer tillbaka till Majas för ett solo-gig på stora utescenen. Extra kul att se och höra honom före hans medverkan i höstens "Så Mycket Bättre".
Majas vid havet, 29 juli 21.00
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sånger vid havet 4 augusti

Några av Sveriges mest populära artister inom vis/pop genren. Jack Vreeswijk, Cajsa-Stina Åkerström, Patrik Isaksson och David Urwitz.
Majas vid havet, 4 augusti 19.00
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kim Larsen & Kjukken 4 augusti

En konsert med Kim Larsen & Kjukken bjuder på en generös rundtur i en låtkatalog som spänner över närmare 45 år, från 70-talets Gasolin via 80- och 90-talens solokarriär till nutida material tillsammans med bandet Kjukken. Under våren har det dessutom släppts ett nytt album, varifrån man redan nu kan höra singeln "Moder Jord".
Societetsparken, 4 augusti 20.00
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uno Svenningsson 9 augusti

Hitkavalkad när Uno Svenningsson uppträder på Fridas. Hör låtarna live innan hans medverkande i Så mycket bättre i höst!
Fridas, 9 augusti 18.00
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Change Music Festival 10-13 augusti

Change Music Festival 2017 hyllar det ständiga flödet av kultur i tid och rum – kompositörer som har gjort resor över världen, musikstilar som har vuxit fram påverkade av platser och historien samt musiker som förenas från Europa och världen för att göra musik tillsammans.

Vertavokvartetten, Barokksolistene och Stockholm Syndrome Ensemble är alla unika grupper med spännande karriärer. Bland andra artister finner du den spanska munspelsvirtuosen Antonio Serrano, den estniska kompositören Mirjam Tally samt den danskbaserade folktrio Dreamers Circus.
Läs merlänk till annan webbplats

Smaka på Tvååkers-dagarna 19-20 augusti

Bland besöksmålen i och omkring Tvååker hittar du allt från lantliga caféer till öppna trädgårdar och gårdsbutiker. Här kan du handla närodlat, fynda konst­hantverk, plocka grönsaker och frukt, köpa sticklingar och växter, njuta av nybakat, göra loppisfynd, titta på ladugårdsdjur och bli polare med en lantbrukare. Den 19-20 augusti kan du uppleva rundan Smaka på Tvååker!
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vinfestival 26 augusti

Vinfestival i Apelviken. En vik, sju krögare, sju länder, 28 olika vin
Förra året var det premiär för Vinfestivalen i Apelviken. Varje krog serverade smakprov av tre till fem viner, från en och samma region; Kusthotellet tog sig an Spanien, Apelvikens Bodega Österrike medan Solviken bjöd smaklökarna Sydamerika. Brittas Strandveranda fördjupade sig i franska viner, Johns Place utforskade Sydafrika och Surf Saloon Australien samtidigt som &Olles gick all in på Italien.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2017-07-04