Choose language
Other:

Barnens Varberg

I Varberg finns det gott om aktiviteter för barnfamiljer. Besök den populära lekplatsen Spööökitetsparken, bada vid Barnens Badstrand, gå på en spännande visning på Varbergs Fästning eller kanske en tur inåt landet med lammsafari?

Lekplatser

Spööökitetsparken


Ett besök till en lekplats kan passa både de yngre och lite äldre barnen. Spööökitetsparken i Societetsparken är Varbergs första utflyktslekplats och har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen kan man bland annat hitta ett spökhus, fladdermöss och en spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar och studs- och hängmattor.
Centralt finns också en lekplats utanför kulturhuset Komedianten och en utanför polishuset i Varberg.
Fler lekplatser i kommunen
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bad vid Barnens Badstrand

barnens badstrand i varberg


Precis vid Kallbadhuset ligger denna mycket barnvänliga sandstrand. Skön sand att leka i, långgrunt vatten för bad, gungor och sandskydd med färgglada klätterhandtag. Nära till glasskiosk och toaletter.

Hallands Kulturhistoriska Museum

Visning på fästningen


På Varbergs Fästning ligger också ett museum. Här kan man gå någon av de dramatiserade visningarna, kika på Bockstensmannen, ta en fika på Kafé Kulknappen eller bara leva sig in i den historiska miljön.

Museets basutställningar är gjorda för att tilltala många olika åldrar och intressen. I utställningen Halland genom tidernalänk till annan webbplats länkas dåtid och nutid samman genom bilder och frågeställningar kopplade till föremål i utställningen. Öppna de blåa luckorna och fundera runt likheter och skillnader mellan nu och då. Här finns också ett kök från 1930-talet där man får röra alla föremål och kan leka fritt! Bockstensmannenlänk till annan webbplats fascinerar alla åldrar – vem var han? I utställningen finns ett upptäckarspår där du kan titta och känna på olika material. I Konstnärskolonin Varbergsskolanlänk till annan webbplats kan du testa minnet och utmana någon i memory.

Upptäck själva fästningen tillsammans! Gå runt på området, titta ut över havet och staden, fundera över vallgraven och kanonerna. En fästning byggd som försvar mot svenskarna (Halland har varit danskt under flera perioder) väcker frågor om ”vi och dom”, krig och fred, och situationen runt om i världen. Tänk på att vallarna är höga och trapporna branta – håll gärna någon vuxen i handen.

Strandtåget

Strandtåget i Varberg


Detta lilla eltåg har kapacitet för 30 personer och avgår från parkeringen vid Hamnplan i Varberg varje hel timme från 12.00 fram till 18.00. Sedan tuffar det på längs med strandpromenaden och 30 minuter senare går det från Apelvikens Semesteranläggning/Camping tillbaka in till centrum.
Mer info om säsong och tider
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lammsafari

ostroofarfarm


En kul och annorlunda upplevelse är att åka en bit utanför Varberg till Öströö Fårfarm. Här kan man nämligen åka lammsafari och njuta av vackra vidder och se spralliga små lamm hoppa omkring bland lurviga kossor. Efteråt kan man slå sig ner på en mysig plats med en fikakorg från deras café och njuta av naturen. Läs mer

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Brukets lekland

lekland för barn


Här kan barnen skoja och busa så mycket de vill. De minsta kan tumla runt i babyhörnan med mjukt golv, åka rutschkana, simma i bollhavet, bygga med duplolego eller leka i lilla lekstugan.

De som är lite äldre kan gå på äventyr i klätterställningen, cykla, åka i rutschkanor, hoppa i studsmattan eller ta ett dopp i bollhavet.

Här finns även mat för hela familjen. Läs mer

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Komedianten

kulturhuset komedianten i varberg


Det finns alltid något att göra på Komedianten för barn & unga. Konstverkstan lockar till kreativt skapande och på Stadsbiblioteket finns de bästa böckerna. Arrangemangen är många och en helg i månaden händer något extra för barn. Dessa kulturhelger har olika teman som utforskas genom teater, musiklek, film, sagor, konstverkstäder och mycket annat. Läs mer

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BounceCamp

bouncecamp


BounceCamp är en trampolinpark för spontanidrott i Träslövsläge strax utanför Varberg. Här finns en trampolinpark med 5 st trampoliner och en stor foampit. Här jobbar de med ett drop-in koncept där man får komma och träna, leka, hoppa och ha roligt.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kul för barn på Korndals gård

Flicka som rider på en svart ponny

På Korndals gård finns mycket för för barnfamiljen bl.a. ponnyridning, hinderbana, lek och pysselhörna i serveringen. På och runt gården finns även ett flertal djur att titta på och klappa. För er som vill ta en promenad eller cykeltur i skogen finns det gott om vägar och stigar som de kan tipsa om efter ert besök.

På gården finns också en butik och ett café med närproducerad fika.

Utöver söndagarna finns turridning för stora och små i den vackra skogen ett stenkast från gården. Här kan vuxna och barn rida ut tillsammans då personalen går med och leder en runda i skogen.
Läs mer

Senast ändrad: 2018-05-24