Shopping i centrum och i handelsområden i Varberg

Varbergs stadskärna är känd för sin fina shopping där de små unika butikerna har valt ut hantverk, design och det senaste inom livsstil. Varbergs torg är känt över hela landet och är ett av Sveriges största till ytan, med flest handlare i Västsverige. Redan på 1600-talet bedrevs en livfull handel här. I ett rutsystem från torget strålar gatorna med ett brett utbud av butiker.

Shopping i centrum

Butikerna runt Varbergs torg bjuder på ett spännande utbud. I stan hittar du många butiker med exklusiva märken men även de större kedjornas utbud. På den så kallade "skogatan" kan du gå från butik till butik och alltid hitta något nytt att sätta på fötterna. I rutnätet runt torget finns ett rikt utbud av välsorterade butiker med handplockade gobitar för alla smaker. Många sätter sin stolthet i det goda personliga bemötandet mot både Varbergaren och turisterna.

I Varberg får man som kund alltid det lilla extra!

Brukstorget

Vill du shoppa i en annorlunda miljö? Bege dig då till Brukstorget vid Södra Lassabacka där de gamla fabrikslokalerna har byggts om till mysiga butiker. Här kan du botanisera bland unika kläder, blommor, inredning, pyssel, sportartiklar och elteknik. Missa inte heller det övriga utbudet av aktiviter på Brukstorget: Här kan du ta porträttfoton, klippa dig, spela brädspel på brädspelskafé, träna, käka streetfood, inspireras av trendsäkra entreprenörer, bowla, spela biljard, shuffleboard, boule och stoja i leklandet.

Lassabacka

Runt Lassabackarondellen finns det mesta du behöver till hus och hem. Här hittar du färg, sängkläder, möbler, spolarvätska, godis, sportprylar, trädgårdsverktyg och mycket mycket mer. Är du hungrig så är det lätt hjälpt med en hamburgare eller sallad.

Galleria trädgården

Varbergs fina galleria ligger centralt mellan torget, fästningen och stationen. Här blandas stora kända kedjor med små unika butiker – det gör att du kan hitta allt inom mode, skönhet, inredning och teknik. Aktuella öppettider finns på www.galleriatradgarden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torghandel

Varberg har ett av Sveriges största torg och i vårt unika stenlagda centrum strosar du mellan shoppingstråken med allt på behändigt gångavstånd. Torghandeln är öppen onsdagar och lördagar året runt, april - september kl 07-16 och oktober - mars kl 08-15.

Varbergskortet

Varbergskortet hittar du i förbutiken på Kvantum. Du köper det för 100 kr och det innehåller fina erbjudanden och rabatter.

Galleri Hamnmagasinet

Mitt i Varbergs hjärta, i området kring hamnen, Societeten, och fästningen ligger Hamnmagasinet.

Galleri Hamnmagasinet är ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart. Idag är det ett centrum för konst med utställningar året om i Konsthallen, PM Silversmedja , Glasverk och Varbergs keramik med försäljning och öppna verkstäder (grafikverkstad) i översta planet.

Fråga på!

Turistinformationen är öppen sommartid och finns i Brunnsparken mellan Gallerian och Varbergs kyrka. Kom in till oss, här inne träffar du experterna på Varberg. Se aktuella öppettider

Senast ändrad: 2024-03-21