Choose language
Other:

Glassguide

Mer glass åt folket! Med sommaren kommer även glassuget. Besök någon eller varför inte alla Varbergs populära glasscaféer. Garanterat en utflykt man får med barnen på!

Glasscafé Tre Toppar

Populärt glasscafé i Träslövsläge med stort sortiment av glass och nygräddade våffelrån i mysig hamnmiljö.
Hitta till Glasscafé Tre Toppar

Strömma Farmlodge Glasscafé

På Strömma har man inför sommaren utökat verksamheten med ett glasscafé eftersom efterfrågan på just glass var så stor. Här finns stora utrymmen med platser både inomhus och utomhus. Glassen är alldeles närproducerad då den kommer från Siaglass. Det ska vara kul att äta glass för både stor som liten och Strömma bjuder in till en fin och avkopplad stund - en härlig upplevelse av landet.
Hitta till Strömma Farmlodge Länk till annan webbplats.

Sikta Glasseria

Johnssons Gård har välkomnat ytterligare ett tillskott som bidrar till innergårdens mysiga atmosfär. Sikta Stenugnsbageri har öppnat en Glasseria med egentillverkad glass som är perfekt att avrunda sitt besök på gården med.
Hitta till Sikta Glasseria Länk till annan webbplats.

Kulingen Glasscafé

Alldeles intill den vackra Societétsparken i Varbergs hamn ligger Kulingen Glasscafé. Här serveras glass i alla tänkbara smaker i hembakade rån.
Här hittar du också mjölk- och laktosfri glass samt gluten- och mölkfria hembakade glassvåfflor. Välj mellan uteservering på fram- och baksidan av caféet.
Hitta till Kulingen Glasscafé

Rolands Bar & Kök

Beläget vid kajkanten där gäst- och fladenbåtarna förtöjer.
Det finns sittplatser både inomhus och utomhus på de vindskyddade altanerna som vetter ut mot gästhamnen och badstranden, en del av uteserveringen ligger inglasad uppvärmd med infravärme. Utsikten mot Varbergs fästning, gästhamnen och Kallbadhuset är svårslagen! Sitt ner en stund och avnjut en glass eller en kopp kaffe och se på båtarna som lägger till.
Hitta till Rolands Bar & Kök

Varbergs Glass-stuga

Denna Varbergsklassiker har i år bytt plats och serverar nu glassar i nybakade rån till alla glass-sugna i Apelviken direkt till höger om tågspåret när du kommer på Apelviksleden.
Hitta till Varbergs Glass-stuga Länk till annan webbplats.

Kaffeboden i Läjet

Bistro, glass och kaffebar. Om du älskar västkusten får du inte missa att besöka kaffeboden i Läjet. Här serveras allt från färsk fisk från hamnen till glass, kaffe eller champagne i en enkel miljö. All servering sker utomhus med fantastisk utsikt över hav och strand.
Hitta till kaffeboden

Viskadalens Gårdsglass

Hos Viskadalens gårdsglass i Veddige finns ett glasscafé där man under sommarsäsongen kan köpa kulglass som man kan äta på plats. Med ett tjugotal smaker att välja på. Under sommaren rekommenderas säsongens smaker så som jordgubbsglass, jordgubbssorbet och rabarberglass - alla med bär från lokala odlare.
Hitta till Viskadalens Gårdsglass Länk till annan webbplats.

Lollos ställe

Café som erbjuder glass, skaldjur, burgare samt underhållning under sommarsäsongen. Här kan man koppla av och njuta av havsutsikten med en glass i den färgglada hörnan vid kajkanten i Bua hamn.
Hitta till Lollos ställe

Torggrillen

Mitt i stan vid Varbergs torg kan du stanna till för en svalkande stor glass. Här finns både kulglass och mjukglass. Slå dig ner på uteserveringen eller köp med dig en i farten.
Hitta till Torggrillen Länk till annan webbplats.

Kassett kaffe

Mitt på gågatan i centrala varberg hittar du Kassett kaffe etc, ett ställe för alla som gillar riktigt gott kaffe. I en unik lokal, byggd i slutet av 1700-talet, varvar de café med delikatesser, kaffe & te i lösvikt, choklad, inredning och kläder med mera.
Hitta till Kasset kaffe

Eco Vibes Foodtruck

På Eco Vibes Foodtruck kan du handla ekologiskt och växtbaserat. Här finns allt från smoothies, juicer, rawfoodglassar från @sophiesraw, cappuccino, latte, kaffe mm.
Hitta till Eco Vibes Foodtruck

Jippies Veranda

Jippies veranda är ett mysigt litet strandcafé med utsikt över havet i fina
Kärradal, 1 mil norr om Varberg. Nu har de utökat med en glassvagn nere vid havet där du kan frossa i god lokalproducerad kulglass och slå dig ner vid de nya bänkborden – och kanske avsluta med en runda fotbollsgolf?
Hitta till Jippies Veranda

Senast ändrad: 2022-01-18