Choose language
Other:
Surfing

För den aktiva

Är du sugen på att hitta på något som värmer upp kroppen? Här hittar du tips för den som vill vara aktiv!

Surf funkar året runt så länge man har våtdräkt och isen inte täckt vattnet (vilket händer väldigt sällan på den här breddgraden). Vare sig du gillar kite, vind, våg eller SUP finns det goda surfmöjligheter i Varberg. Vilken är du sugen på?

Gillar du att promenera och andas frisk luft? Packa matsäck, knyt skorna och bege dig till Åkulla bokskogar. Skogen erbjuder 50 km2 vandringsleder med flera naturreservat och många sjöar. Det finns tolv vandringsstigar jämt fördelade i området av olika längd: från 1,6 till 6 km. Åkullas vandringsleder passar både hundägare, barnfamiljer eller ensamma vandrare.
Missa inte Hiaklitten som är en av Åkullas mest populära vandringsleder. Vandringen är 5,5 km lång och har en stigning på 250 höjdmeter. Den beskrivs som en av Hallands mest krävande vandringsstigar - en perfekt vandring för dig som vill känna svetten att rinna! Men det är väl värt det när du kommer upp till toppen och ser den hisnande utsikten.

I 395 kilometer från Göteborg i norr till Helsingborg i söder slingrar sig den vackra Kattegattsleden. Den naturnära cykelleden bjuder på underbara landskap bland gröna skogar och ett glittrande hav. Passa på att stanna till och fika på ett lantbrukscafé eller ta ett svalkande bad vid en vacker strand. Ett underbart utflyktsmål vare sig du vill vara borta några timmar eller flera dagar.

För den som gillar att slå bollar över greenen kan vi rekommendera någon av Varbergs golfbanor. Vi är en golftät kommun - här är det nära till första tee. Banorna erbjuder stor variation med park, hed, skog, kuperad terräng och seaside. Testa dig fram och hitta din favorit!

När kylan kommer men sön uteblir täcks marken i utvalda delar av Åkulla med konstsnö. Här kan du åka längdskidor under vintermånaderna. En exotisk företeelse på de här breddgraderna! Under säsongen december till mars garanteras åkbara skidspår i Åkulla minst 30 dagar med en längd av 700 meter. När alla spår är utlagda finns 3,1 km preparerade spår.

På Johnssons gård håller Golden Wellnesslänk till annan webbplats till och här finns fullt av utmaningar för den aktiva. Varför inte testa på Superstars (med kända övningar från TV-programmen Superstars, Mästarnas Mästare och Farmen), Bonnaracet (där du ska köra skottkärra, välta däck, bära vattendunkar och dra pall), hinderbana eller 5-kamp?

Gillar du att skejta? I Varberg finns en skateboardhall där du både kan köra bowl och street. Vill du hellre skejta utomhus finns en skateramp i Sjöallénlänk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2019-05-15