Det hundvänliga Varberg

Upplev sommaren i Varberg tillsammans med din bästa vän! Här hittar du bland annat hundvänliga boenden, restauranger och bad. Naturen är lika synonym med Varberg som havet och det finns en mängd vackra vandringsleder och strövområden, en njutning för såväl hunden som för husse och matte.

Här kan vi leka

Har du en aktiv hund som gillar bus och lek? Då kan vi tipsa om två hundrastplatser. Rastplatserna har lite olika karaktär och erbjuder olika upplevelser. Hundrastgården i norra delen av Varberg, i grönområdet mellan Göteborgsvägen och Bergsgatan, är mindre och centralt belägen. Den är lättillgänglig och erbjuder enklare lekredskap som inspirerar till aktivitet. I Breared är hundrastgården utformad som ett naturområde, där hundar har möjlighet att springa fritt över den varierade terrängen. Här kan vi leka och njuta av naturen samtidigt.

I Varberg är naturen alltid närvarande och det finns gott om vackra vandringsleder och strövområden. Ta med din hund på en energigivande promenad i skog och mark. För den som vill ha lite mer fart föreslår vi att ta en löptur tillsammans i något av alla motionsspår som finns. Tänk på att ha kopplet på. På Varbergskartan, karta.varberg.se Länk till annan webbplats. finns bland annat motionsspår, hundrastgård och hundbadplats utmärkta.

Här kan vi bada

Kusten i Varberg är lång, och mellan de kommunala badplatserna finns det gott om ställen även för hundar att svalka sig. Numera är det också tillåtet att gå med kopplad hund utmed badplatsernas promenadstråk. Det finns två platser där hundar är mer än välkomna:

Getterön tredje vik
Har du en fyrfota vän som älskar strandliv och bad lika mycket som du? Tredje vik på natursköna Getterön välkomnar, som enda havsstrand i kommunen, hundar. Här finner du både sandstrand och klippor där din hund kan ta ett svalkande bad och leka i vattenbrynet. Intill toaletterna finns en vattenslang där päls och tassar kan sköljas av efter en kul dag på stranden.

Yasjön, Åkulla – nyhet för i år!
Natursköna Åkulla bokskogar bjuder på en svalkande nyhet - både för hundar och deras hussar och mattar. En del av stranden vid Yasjön, i närheten av Åkulla Outdoor Resort, har blivit hundbad. Ett perfekt avslut på en aktiv dag i skogen eller varför inte bara unna dig en lat dag vid sjön med din fyrfota vän?

Under perioden 1 maj – 31 augusti är det hundförbud på övriga kommunala badplatser. Om du är osäker på vilka badplatser som är kommunala så kan du titta på kartan kommunala badplatsområden som finns på Varbergs kommuns hemsida, varberg.se Länk till annan webbplats..

Här kan vi gå på café & restaurang

Många caféer och restauranger i Varberg välkomnar hundar så länge man uppför sig och inte skäller på bordsgrannen eller personalen. Här är några exempel på ställen dit du kan ta med dig din hund för en fika, lunch eller skönt häng en ljummen sommarkväll:

Lokalen Snackbar
& Olles
Brittas Strandveranda
Grappa
Hamnpaviljongen
Hattaviken
Bar Glou Glou
Fridas
Kallbadhuset
Nami
Rolands kök och bar
Spiseriet
Strömma Farmlodge
Varbergs Ölhall
Wenners Bar & Bistro
Västerport
Joels Brygga
Societén
Kullagårdens Glutenfria Stenugnsbageri
Hell´s Burger
Verket Varberg
Ninas Bakery Shop
Jippies Veranda

Här är det stopp inne, men vi får gärna hänga på uteserveringen:
Majas vid havet
Fästningsterrassen
Sonjas Veranda
Gästis Kafé & matsalar

Här kan vi sova över

Flera hotell och campingar i Varberg välkomnar hundar, dock finns det ofta ett begränsat antal djurvänliga rum eller stugor. Informera därför alltid vid bokning om din pälskling ska följa med:

Clarion Collection Hotel Fregatten
Varbergs Kusthotell
Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Hotell Gästis
Hotell Havanna
Åkulla Outdoor Resort
Hotell Havanna
Destination Apelviken
Läjets camping
Getteröns camping
ApelvikStrand strandhus och lägenheter

Senast ändrad: 2023-07-12