Choose language
Other:
Bild på skog.

Kungsjölederna etapp 2 invigs!

Kungsäter-Gunnarsjö bygdelag färdigställde 2017 i en första etapp vandringsleder mellan Agnbäck och Sju Sjöar, en konferensanläggning i Marks kommun Västra Götalands län, finansierat som ett Leaderprojekt med Leader Sjuhärad. Denna etapp har sedan starten varit ett uppskattat och välbesökt vandrings- och rekreationsområde. En riktig pärla för alla naturälskare. Agnbäck ligger vid sjön Tolken ca 4 km från Kungsäter.

2017 - 2019 arbetar bygdelaget vidare med anläggningar i Agnbäck och Gunnarsjö för att underlätta det rörliga friluftslivet. Ett antal besöksmål i Kungsätersbygden kommer att presenteras och märkas upp för besökare. En ny vandringsled märks upp mellan Agnbäck och Gunnarsjö. Vandringsleder i historisk Gunnarsjömiljö ingår även i projektet som finansieras från LLU Halland och Jordbruksverket enligt Leadermetoden men denna gång alltså på andra sidan länsgränsen i Hallands län.

Program för dagen:

10:00 Invigning av Kungsjölederna vid Mötesplatsen i Gunnarsjö. Lena Språng klipper bandet tillsammans med företrädare för bygdelaget, Varbergs o Marks kommun, leader Halland och Sjuhärad m.fl. intressenter. Marita Skogum medverkar som extra dragplåster denna dag.

10:20 ca guidade turer startar från Gunnarsjö mot Agnbäck, en sträcka på ca 11 km. Uppskattad vandringstid 2,5 timma. Vi vandrar i grupper med ca 20/grupp och guider. Korta stopp under vandringen med info och vattenstation. Framme på Agnbäck fortsätter aktiviteterna med avrundning och lite förtäring i form av fika, korv o hamburgare vilket finns att köpa. Diverse lokala utställare finns på plats.

För dem som inte önskar vandra den långa turen finns kortare alternativ i Gunnarsjö, Höga broleden ca 4-5 km och Kyrkogårdsleden ca 2 km. Man kan även åka traktorskjuts till Höga Bro tur o retur och därefter besöka Eksäter trädgård eller bara ta en gofika på mötesplatsen.

11:30 öppnar aktiviteterna i Agnbäck. Vi visar upp vad som utförts på området i etapp 2. Försäljning och utställning av lokala hantverkare. Diverse utställare och organisationer på plats och visar upp sig. Vi har fotoutställning, ponnyridning, hunduppvisning, poängpromenad och flera alternativ på vandringar från 2 km och uppåt. Fika, korv och hamburgare finns till försäljning, lotterier, pröva kanotpaddling mm.

13:30 ca Presentation av Agnbäck, vad som gjorts i projektet Kungsjölederna etapp 2. Samtal med olika företrädare och besökare under dagen. Marita Skogum intervjuas om hennes karriär och intryck från dagens vandring. Kort sagt en sammanfattning av dagens aktiviteter.

15:00 Invigningsdagen stänger ner och avslutas.

Plats, ort och tid

Agnbäck

Söndag 22 september kl 10.00-15.00 2019

Agnbäck
Duvhult 14
519 92 Kungsäter

Facebook eventlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemsidalänk till annan webbplats

Senast ändrad: 2019-09-04