Sånger från en inställd skilsmässa

Sånger från en inställd skilsmässa är en föreställning baserad på Mikael Wiehes cd med samma titel. Det är en passionerad historia om kärlekens mörkaste och ljusaste stunder, om den som lämnas och den som lämnar. Om att bli sviken, men också om att få kärleken tillbaka.  Föreställningen framförs av två sångare, tre dansare och fyra musiker.

Sånger från en inställd skilsmässa tar sin början i ett slut, eller är det kanske början på något nytt? Efter att deras tjugoåriga äktenskap hade kraschat och de planerade för skilsmässa skrev Mikael Wiehe tretton kärlekssånger till sin hustru. Med brutal uppriktighet beskriver musiken smärtan av att bli lämnad och följer hela processen från smärta, ilska och bitterhet i ett trasigt tomrum fram till den råstyrka som kommer av att resa sig ur askan.

Föreställningen är ett samarbete mellan Riksteatern, Skånes Dansteater och Malmö Opera. Den hade premiär i Malmö den 14 februari 2015. När den nu går på turné med Riksteatern blir det med premiär i Haparanda den 6 mars 2017.

Pressklipp: ”Ja, är du intresserad av dans måste du se "Sånger från en inställd skilsmässa", är du ett Mikael Wiehe fan så kommer du att se den och har du varit i närheten av en skilsmässa bör du absolut se den.” Ystad Allehanda

Regissören Stina Ancker om föreställningen: ”Det är en historia om överlevnad. Det finns en urkraft i texterna och melodierna som känns rakt in i lever och hjärta. Det är något som personen MÅSTE få ur sig och det med ett driv och en livskraft.”

Produktionsfakta: Sånger från en inställd skilsmässa är baserad på Mikael Wiehes sånger från cd-skivan med samma namn som utkom i februari 2009. 

Musik och text: Mikael Wiehe
Efter en idé av Eddie Nyström och P-O Nilsson
Arrangemang och kapellmästare: Eddie Nyström och P-O Nilsson
Regi Stina Ancker
Koreografi Lidia Wos
Scenografi och kostym: Olav Myrtvedt
Ljusdesign: Imre Zsibrik

Medverkande:
Sång: Andi Almqvist och Åsa Fång Jenséus 
Dans: Lidia Wos, Patrick Bragdell Eriksson, Laura Lohi
Musiker: P-O Nilsson, Eddie Nyström, Mats Ingvarsson, Per Melin

INFO:
DATUM: 1 april
KL:19:00
ARENA: Nöjeshallen
ADRESS: kattegattsvägen 26, Varberg
LÄNGD: 1 timma 40 minuter, inklusive paus
PRIS: Ordinarie 395kr, Scenpassmedlem: 345kr, Ung medlem 65kr
PAUS: ja, I pausen serveras kaffe, öl och vin samt tilltugg.
PRDUCENT: Riksteatern
Ett samarbete mellan Riksteatern, Skånes Dansteater och Malmö Opera.

BILJETTER

Sidan uppdaterad 2016-12-05


Subjazz: Kaboom

Subjazz: Kaboom

Kom och upplev en pulserande och explosiv dansföreställning med rötterna i jazzdansens underhållande form.