Doc Lounge # 36 Noma My Perfect Storm

Dokumentären om världens bästa restaurang!

Film: Noma – My Perfect Storm

Noma-My Perfect Storm är en kreativ resa i René Redzepis sinne. Hur lyckades han revolutionera den gastronomiska världen och uppfinna ett helt nytt sätt att tolka nordisk mat medan han radikalt förändrade bilden av den moderna kocken? Hans berättelse liknar den klassiska sagan om den fula ankungen som förvandlas till en majestätisk svan, där René Redzepi blir härskare över den moderna gourmetmatens rike. Men under den polerade ytan finns sprickor i form av gamla sår. 2013 blir det värsta året i René Redzepis karriär. Vi följer honom när han kämpar sig tillbaka till toppen, uppfinner NOMA på nytt och återvinner titeln som världens bästa restaurang 2014. För fjärde gången.

Före filmen bjuds vi på danskt örongodis av musikerduon Dan x 2. Dan Nörgard Kristensen och Dan Kristensen är far och son och de spelar några sköna danska låtar som nog känns igen – och dessutom lite go’ ragtime och bluegrass! De kommer från Köpenhamn men bor i Varberg och har spelat i många år tillsammans och gör det denna kväll i ett samarbete med Vuxenskolan.

I baren serveras läckra smörrebröd med lokala råvaror. Det är krögarna Isabelle Åkerblom, Calle Strannesten och Johan Svensson från nyöppnade varbergskrogen Restaurang Mono som skapat läckerheterna för Teaterbaren. Efter filmen berättar de om synen på närproducerat och vad som driver dem. De svarar gärna också på publikens frågor! Restaurang Mono levererar den läckra tallriken med 2 smörrebröd för endast 120 kr. Den ena med rostbiff, remoulad och rostadlök på rågbröd och den andra med ägg och ansjovis på hembakat bröd. Förbeställ gärna för att vara säker, maila till jenny.serholt@teaterhalland.se 

Datum: 9 mars

Tid: 19:00 Mingel och musik  20:00 Film  21:40 Gäster från Restaurang Mono

Plats: Teater Halland Foajéscenen

KÖP BILJETTER HÄR! 

Sidan uppdaterad 2017-02-16


Att vara Andreas

Att vara Andreas

Lördagsmatiné

Tangotoner och Tapas

Tangotoner och Tapas

Torsdagskonsert på foajéscenen.